• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse pers keihard voor de Mannschaft: "Ideeëloos, hulpeloos en machteloos"

  Ontgoocheling in het Duitse kamp.

  Ontgoocheling in het Duitse kamp.

  Duitsland zal zichzelf niet opvolgen als wereldkampioen voetbal. De Duitse pers is hard voor de Mannschaft na de 2-0-nederlaag tegen Zuid-Korea en de uitschakeling in de eerste ronde van het WK voetbal. "Dit was de slechtste Duitse prestatie ooit."

  Bild: "We verdienen niet beter"

  Bild, de populairste krant in Duitsland, voelde de uitschakeling aankomen. "Wie zo speelt, verdient niet beter. De 2-0-nederlaag tegen Zuid-Korea is het bittere einde van een rampzalige groepsfase. De titelverdediger is na drie wedstrijden onttroond. Maar de uitschakeling is niet meer dan verdiend. Is dit het einde van bondscoach Joachim Löw?"

  "Ohne Worte wordt Ohne Worte"

  Op de voorpagina van haar papieren krant pakte Bild uit met de titel "Ohne Worte" ofwel "zonder woorden". Opmerkelijk: dat is dezelfde titel als 4 jaar geleden na de fabelachtige 7-1-zege tegen Brazilië. De toon is deze keer wel een beetje anders.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Kicker: "Ideeëloos, hulpeloos en machteloos"

  "Dit is de slechtste prestatie in de geschiedenis van het Duitse voetbal", lezen we in Kicker. "Duitsland speelde met de rem op en er was geen enkele structuur te herkennen in het elftal. Toch werden er genoeg kansen gecreëerd, maar het lukte gewoon niet."

   

  "Het was een collectief falen. Slowmotionvoetbal tegen Zuid-Korea betekent het beschamende einde van een glorieuze periode van acht jaar. Niemand hield rekening met dit scenario, maar toch is deze uitschakeling geen verrassing. Duitsland speelde ideeë­loos, hulpeloos en machteloos. Het is moeilijk voor te stellen dat we nog met Löw als bondscoach zullen doorgaan."

  Spiegel: "Historisch bankroet"

  "Dit is een historische blamage", schrijf Spiegel Online. "Voor de eerste keer in de WK-geschiedenis wordt de Duitse ploeg in de eerste ronde uitgeschakeld. Voor het eerst in zijn geschiedenis verliest Duitsland ook van Zuid-Korea in een competitieve wedstrijd. Ook in dat opzicht is het een historisch bankroet voor deze ploeg."

   

  "Er miste vanaf het begin van het toernooi iets. Het lef, het geloof en het enthousiasme, maar ook de sfeer in het hele land. Dat was niet te vergelijken met 2006, 2010 en al helemaal niet met 2014, toen wel alles lukte."

  Süddeutsche Zeitung: "Elf wandelaars zonder doel"

  "Elf wandelaars zonder doel", zo begint Süddeutsche Zeitung de analyse na de 2-0-nederlaag tegen Zuid-Korea. "Toni Kroos kon niet nog eens geniaal zijn, Mats Hummels gebruikte het verkeerde deel van zijn lichaam en Marco Reus was verdwaald in het doolhof."

   

  "De wedstrijd tegen Zuid-Korea vat het hele toernooi samen: sloom voetbal zonder verrassingen en heel voorspelbaar."

  Frankfurter Allgemeine Zeitung: "WK is grote mislukking"

  "Het wonder van tegen Zweden heeft geen vervolg gekregen tegen Zuid-Korea", zegt Frankfurter Allgemeine Zeitung. "We zijn troosteloos laaste geworden in onze groep en uitgeschakeld na slechts drie wedstrijden."

   

  "Het WK in Rusland is een grote mislukking geworden. Dat het ook gebeude met de Italianen 8 jaar geleden en de Spanjaarden 4 jaar geleden, maakt de schande niet minder erg. "