• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Martinez: "Winnen tegen Engeland is niet onze prioriteit"

  Roberto Martinez.

  Roberto Martinez op de persconferentie vandaag.

  De Rode Duivels sluiten de groepsfase van hun WK morgen af met een ontmoeting tegen Engeland. Liet Roberto Martinez al in zijn kaarten kijken? "We moeten met iedereen naar de knock-outfase gaan."

  Martinez: "Wissels? Ik kan jullie echt geen aantal geven"

  Romelu Lukaku verscheen gisteren niet op het trainingsveld. "Hij heeft vooruitgang geboekt", vertelde Roberto Martinez. "De scans hebben geen verdere schade aangetoond, maar hij herstelt nog en zal vandaag normaal niet trainen. Ik twijfel of hij volledig fit zal zijn voor morgen, maar ik hoop dat hij bij de 23 zit. Engeland komt wellicht een dagje te vroeg, meer tijd zal het niet vergen."

   

  En hoe zit het met Vincent Kompany, dat andere zorgenkind? "Hij is klaar om te spelen, maar niet langer dan 30 of 40 minuten. Hij reageert goed op elke sessie en kan een optie zijn."

   

  Veel wissels, dat mogen we morgen verwachten. Maar hoe concreet kon de bondscoach daar nu al over zijn? "Dat zal afhangen van de training vanavond. Het is belangrijk dat we deze match nemen als kans om te groeien als team. We moeten zoveel mogelijk spelers klaarstomen en met iedereen naar de knock-outfase gaan."

   

  "De spelers met een kaart moeten we beschermen en deze match volgt na twee veeleisende wedstrijden op fysiek vlak.  Hoeveel wissels? Ik kan jullie echt geen aantal meegeven. Geloof me, ik wil eerst de spelers op training zien en wil afwachten hoe ze op het veld ogen. Dan beslissen we. Ik kan jullie wel al garanderen dat Courtois gewoon in doel staat."

  "Ik geloof in elke speler in deze groep"

  Er was de voorbije dagen veel te doen over de inzet van deze Engeland-België. Moeten de Rode Duivels wel voor groepswinst gaan? Zullen de resultaten uit de andere wedstrijden de aanpak van de Belgen beïnvloeden?

   

  "We zijn gekwalificeerd en dat was onze prioriteit. Nu moeten we kijken naar de spelers. Ik meende wat ik zei na de terugreis uit Moskou: ik geloof in elke speler in deze groep. We zijn ook gewoontedieren: mijn spelers zullen zoals gebruikelijk enkele uren voor de aftrap de opstelling vernemen. We hebben een idee en weten wat we willen doen."

   

  "Als we winnen, dan is het goed. Maar dat is niet onze prioriteit. Ik zie wel dat de spelers beginnen te genieten van de druk. Dat is misschien een teken van maturiteit. Het is goed om te zien dat je kunt omgaan met de druk van een natie."

  Bekijk de volledige persconferentie met Roberto Martinez: