• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische fans in Kaliningrad: "Hebben er een dubbel gevoel bij"

  Eerste of tweede worden in de groep: wat zal het worden? Dat is de vraag die de Belgische fans zich stellen over het duel met Engeland. Ook zij die naar Rusland zijn gereisd in de hoop een topmatch te zien.

  Donderdag iets voor 22u weten we tegen wie de Rode Duivels het opnemen in de 1/8e finales. Voor de match is al bekend wie eerste en tweede geëindigd zal zijn in groep H en dus kunnen de Belgen daar hun wedstrijd op afstemmen.

   

  Moeten ze dat doen of niet? Johan en Stef hebben een dubbel gevoel bij de hele discussie.

   

  "Wij komen naar hier en hopen het beste Belgische team te zien. Maar we begrijpen best dat andere spelers hun kans moeten krijgen. Veel zal ook afhangen van de matchen in groep H die om 16u gespeeld worden."

   

  Of het dan als fan een teleurstelling is?

  "We hebben deze trip in december al vastgelegd en konden dit scenario toen al inschatten. Dat ze exact hetzelfde doelsaldo zouden hebben, dat natuurlijk niet."

   

  Stef: "Ik hoop gewoon dat we een mooi aantal speelminuten van het type-elftal zullen zien, ook al zijn er een paar pijntjes. Lukaku mag zeker topscorer worden, dus die mag speelminuten gegund worden."

  Engeland is vergelijkbaar met België

  "Engeland maakte een zeer goede indruk. Zeker met Harry Kane. Al liet de verdediging een paar steken vallen en zijn ze dus vergelijkbaar met de Belgen. Ze zijn aan elkaar gewaagd."


  "Maar goed. Ook al verliezen we: ik hoop op een mooie wedstrijd met veel inzet en veel goals. Niet op de rem gaan staan, maar ons gewoon geven voor het
  vaderland."

  "Aan de wereld laten zien dat we de Belgen kunnen kloppen"

  Ook in het Engelse kamp weerklinkt dezelfde dubbelzinnige taal. 

   

  "Ik  gok op een 2-2-gelijkspel", zegt een Engelse supporter. "Theoretici zullen zeggen dat het beter is om tweede te worden in de groep, maar ik denk dat ze hun best zullen doen om te winnen.”

   

  "Ik wil een goede match zien. Om aan de wereld te laten zien dat Panama niet zomaar het kleine broertje is, maar dat we ook de Belgen kunnen kloppen. Dat zijn serieuze tegenstanders voor de finale. Elke speler is topkwaliteit, dat zien we elke week in de Premier League."

   

  "Als ik een speler zou mogen ruilen? Ik zou een hele lijst kunnen opsommen: De Bruyne, Hazard, Kompany, … En als ik echt moet kiezen, doe dan toch maar Kevin De Bruyne. Dat is pure kwaliteit."

  "In de volgende ronde is elke tegenstander moeilijk"

  "Vol voor de zege gaan tegen Engeland. Eerste worden of tweede, dat maakt niet uit. In de knock-out fase is elke tegenstander moeilijk."

   

  "Ik zou niet teleurgesteld zijn als de Rode Duivels met een B-elftal opdraven tegen Engeland. De hele groep is goed."

  "Het momentum houden"

  We moeten het momentum vasthouden en de groep winnen.", dat zeggen althans deze Engelse fans. "Ik geloof niet in de tweede plaats. Als Martinez dat wel wil doen, heel goed zo. Maar ik wil dat Engeland gewoon wint.

   

  "Ik zou dan ook heel teleurgesteld zijn als Gareth Southgate zijn team op verschillende plaatsen wijzigt. "

   

  "Ik verwacht dat Engeland zal winnen omdat we minder aan onze ploeg zullen sleutelen. Het is mijn 8e wedstrijd op een wereldbeker. Als ze nu verliezen, geef ik het op. Ze kunnen dus best winnen."