• home
 • video
 • pas verschenen

  Bahrain Merida stuurt ijzersterke klimploeg rond Nibali naar de Tour

  Vincenzo Nibali

  Vincenzo Nibali wordt goed omringd in de Tour.

  Bahrain Merida vaardigt een handvol (top-)klimmers af voor de 105e editie van de Tour de France. Kopman Vincenzo Nibali, die voor een 2e Tour-triomf gaat na 2014, wordt bijgestaan door onder meer de broertjes Izagirre en de Italiaanse pocketklimmer Domenico Pozzovivo.

  Nibali goed omringd in de Tour

  Nibali reed geen Giro om zich volledig toe te leggen op de Tour. Daar krijgt hij nu het gezelschap van flink wat klimmers die eerder al hun strepen bewezen in de bergen.

   

  De Spaanse gebroeders Ion en Gorka Izagirre alsook de Italiaanse berggeiten Domenico Pozzovivo en Franco Pellizotti moeten de "Haai van Messina" naar een podiumplek en wie weet de gele trui loodsen. Voor de 40-jarige Pellizotti is het de eerste Tour sinds 2009.

  "De charme van de "Grande Boucle" is onbetwistbaar"

  Nibali, die in 2009 6e, in 2012 3e en in 2015 4e werd, is opgetogen dat hij voor het eerst sinds 2016 weer in het Tour-circus zit. Toen eindigde hij 30e.


  "Ik ben heel blij dat ik terug kan keren naar de Tour. De charme van de "Grande Boucle" is onbetwistbaar. Ik vertrek naar Frankrijk met de kennis dat ik er alles aan heb gedaan om het beste resultaat te behalen."


  "Ons team voor de Tour is één van de sterkste ooit. We zullen op verschillende fronten sterk voor de dag komen. Ik ben ervan overtuigd dat we onze fans en de miljoenen wielerfans die de Tour volgen, zullen entertainen", besluit de Italiaan.


  Ook algemeen manager Brent Copeland belooft dat zijn team voor vuurwerk zal zorgen in de Tour. "We hebben een heel competitief team, dat voor een opwindende koers zal zorgen."

  Colbrelli en Haussler voor het vlakke

  Naast het indrukwekkende klimcompartiment kan de ploeg ook rekenen op Sonny Colbrelli voor het (semi-)vlakke. Die moet in staat zijn om dichte ereplaatsen te rijden in de massasprints of in de licht hellende spurten. Heinrich Haussler en Kristijan Koren maken de selectie compleet.

  De 8 Tour-mannen van Bahrain Merida:

  • Vincenzo Nibali (Ita)
  • Domenico Pozzovivo (Ita)
  • Ion Izagirre (Spa)
  • Gorka Izagirre (Spa)
  • Franco Pellizotti (Ita)
  • Kristijan Koren (Svn)
  • Sonny Colbrelli (Ita)
  • Heinrich Haussler (Aus)