• home
 • video
 • pas verschenen

  AC Milan mag komend seizoen niet deelnemen aan Europa League

  Milan heeft volgens de Europese voetbalbond UEFA de Financial Fair Play-regels overtreden.

  AC Milan mag het komende seizoen niet aantreden in een Europese bekercompetitie. Dat is het gevolg van een onderzoek bij de club naar onregelmatigheden tegen de Financial Fair Play-regels.  AC Milan reageerde ondertussen dat het de uitsluiting aanvecht bij het Internationaal Sporttribunaal TAS.

  Milan eindigde het afgelopen seizoen op een zesde plaats in de Serie A, waardoor de club zich mocht opmaken voor de Europa League. Maar Milan blijkt de regels van de financiële fair play overtreden te hebben, zo laat de Europese voetbalbond UEFA weten in een persbericht.

  Milan moet dus zijn plekje in de Europa League dit seizoen afstaan. Atalanta, dat als zevende eindigde, mag nu rechtstreeks naar de poulefase. Nummer acht Fiorentina moet de kwalificaties doorstaan. 

  Gigantische lening

  Milan werd in april vorig jaar voor 740 miljoen euro verkocht door Silvio Berlusconi aan Chinese investeerders. Afgelopen zomer spendeerde de club zowat 200 miljoen euro aan nieuwe spelers en ging het hiervoor een gigantische lening aan bij een Amerikaans investeringsfonds.

  Milan heeft laten weten in een statement dat het naar het internationale sporttribunaal CAS stapt tegen de beslissing van de UEFA.