• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty-Groupe Gobert neemt Degand, Dupont en Van Keirsbulck mee naar Tour

  Guillaume Van Keirsbulck

  Onder meer Guillaume Van Keirsbulck mag mee naar de Tour.

  Wanty-Group Gobert heeft zijn huiswerk voor de Tour af: de voorselectie van 12 werd herleid naar 8. De Belgische wielerformatie zal uiteindelijk met drie Belgen aan de start verschijnen. Frederik Backaert, vorig jaar nog een opvallende Tour-figuur, valt af.

  Wanty-Groupe Gobert mocht vorig jaar voor het eerst in het bestaan van de ploeg deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Ook dit jaar kreeg het team opnieuw een wildcard van de Tourorganisatie. 

   

  De Belgische wielerformatie maakte eerder al vijf namen bekend die zeker waren van hun Tour-selectie: de Belg Thomas Degand, de Fransen Guillaume Martin en Yoann Offredo, de Nederlander Marco Minnaard en de Italiaan Andrea Pasqualon.

   

  Vandaag werden de laatste drie gelukkigen aan de Tour-ploeg toegevoegd. Het gaat om de Belgen Guillaume Van Keirsbulck en Timothy Dupont en de Nieuw-Zeelander Dion Smith.

   

  Voor Frederik Backaert, die zich vorig jaar meermaals toonde in ontsnappingen in de Tour, is de niet-selectie een bitter pil om te slikken. Net als voor de andere afvallers: Pieter Vanspeybrouck en de Noor Christian Odd Eiking.

  Vorig jaar 4 Belgen, nu "slechts" 3

  Vorig jaar selecteerde de wielerploeg nog vier Belgen voor de Tour: Degand, Van Keirsbulck, Backaert en Vanspeybrouck. Maar toen mochten de teams nog met 9 renners aantreden, terwijl er dat vanaf dit jaar maar 8 meer mogen zijn.

   

  Dit jaar zullen we dus "slechts" drie Belgen in actie zien voor Wanty-Groupe Gobert. Degand en Van Keirsbulck zijn opnieuw van de partij. Sprinter Dupont maakt op zijn 30ste zijn debuut in een grote ronde.