• home
 • video
 • pas verschenen

  De video van de dag: Vermaelen mist beslissende kopbal en krijgt het te horen

  Leander Dendoncker wordt bedolven onder ploegmaats

  Proficiat, Leander Dendoncker.

  Iedereen die voetbalt of het voetbal een beetje volgt, kent het spelletje: de spelers gaan over elkaar staan (of zitten) en koppen de bal van de ene kant naar de andere. De laatste in de rij moet de bal, uiteraard ook met zijn hoofd, in een vuilnisemmer of een bak deponeren. Voor de Rode Duivels was het derde keer goeie keer.

  Bij wijze van opwarming mochten de Rode Duivels vanochtend tijdens de training hun kopkunstjes vertonen. Koppen zullen ze immers ook donderdag moeten doen, tegen de Engelsen.

   

  Het eerste kop-rondootje stierf op het hoofd van Thomas Vermaelen. De verdediger kreeg de bal goed op zijn hoofd en ondanks de aanmoedigingen van Jan Vertonghen en co ("Vermaelen, Vermaelen!") kreeg de verdediger van Barcelona de bal net niet in het bakje.

   

  Een tweede poging ging weer lang goed, tot op één na laatste Youri Tielemans aan de beurt was. De middenvelder verslikte zich en kreeg de bal niet meer tot bij Vermaelen.

   

  Derde keer, goeie keer. In een nieuwe volgorde, met Vermaelen nu als eerste en Tielemans als tweede man in het spel, lukte het wel. Leander Dendoncker was de afwerker met dienst en werd bedolven onder de lofbetuigingen.

  Eerst mist Vermaelen, dan Tielemans. Daarna is het prijs:

  Foto's:

  "De opwarming was plezant":