• home
 • video
 • pas verschenen

  Bahrain-Merida opent de jacht op handtekening Wout van Aert

  Kan Veranda's Willlems-Crelan speerpunt Van Aert aan boord houden?

  Blijft Wout van Aert bij Veranda's Willlems-Crelan of niet? Verscheidene WorldTour-ploegen azen namelijk op zijn handtekening. Brent Copeland, teammanager bij Bahrain-Merida, heeft aan Cyclingnews verteld dat ze een officieel voorstel hebben gedaan. 

  "We hebben een officieel bod gedaan op Van Aert, maar hij ligt nog tot 2019 onder contract", vertelt Copeland. "Het komende veldritseizoen kan de zaken wel gecompliceerd maken. Zo is het niet duidelijk of hij in 2019 of pas later naar ons zou kunnen komen.”

  Het is ook maar de vraag of zijn ploeg Veranda's Willlems-Crelan zal meewerken aan een transfer. De ProContinentale ploeg zoekt een extra grote sponsor voor volgend seizoen. Het verhaal gaat de ronde dat de potentiële sponsor zich enkel wil engageren als Van Aert bij de ploeg blijft. 

  “Maar Van Aert wil naar een WordTour-ploeg”, laat Copeland weten. “En hoewel we zijn contract respecteren, moet hij de komende weken toch enkele belangrijke beslissingen nemen omtrent zijn toekomst. Net daarom hebben we toch besloten om op een correcte manier zijn entourage te contacteren.”