• home
 • video
 • pas verschenen

  Lavillenie gaat polsstokspringen aan het MAS in aanloop naar Memorial Van Damme

  Lavillenie

  Lavillenie is ex-olympisch kampioen en wereldrecordhouder polsstokspringen indoor.

  In de aanloop naar de Memorial Van Damme vinden ook dit jaar weer de Urban Memorial Van Damme Series plaats. Onder meer wereldtoppers Renaud Lavillenie en Nafi Thiam zijn van de partij.

  Thiam in Luik, Lavillenie in Antwerpen

  Op woensdag 18 juli zal olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam hoogspringen op de Urban High Jump in Luik in het Stade de Naimette-Xhovémont. Ze doet dat ter voorbereiding op de Memorial Van Damme (de finale van de Diamond League), die op 31 augustus plaatsvindt in het Koning Boudewijnstadion.

   

  Renaud Lavillenie komt op zijn beurt op 25 augustus in actie in Antwerpen. De Franse topper zal er in het kader van de Urban Memorial Van Damme Series polsstokspringen aan het MAS, waar voor de gelegenheid een polsstokstand wordt gebouwd.

  De Urban Memorial Van Damme Series

  De events waar beide atletieksterren komende maanden aan deelnemen, zijn onderdeel van de Urban Memorial Van Damme Series. Die vinden op drie verschillende locaties plaats gedurende drie verschillende maanden. Op 10 juni vond in Brussel met de Urban Memorial Van Damme Sprint de eerste meeting van de Series plaats.