Ga naar de inhoud

Messi na thriller tegen Nigeria: "Wist dat God ons niet zou laten vallen"

 di 26 juni 2018 22:45
Lionel Messi.
Argentinië stoot alsnog door.

Argentinië haalt opgelucht adem: Lionel Messi en zijn maats hebben de groepsfase op de valreep overleefd. "We waren vol vertrouwen dat we deze match zouden winnen", reageerde Lionel Messi na de 1-2-zege tegen Nigeria.

Grote vreugde in het Argentijnse kamp na de late zege tegen Nigeria. "We waren vol vertrouwen dat we deze wedstrijd zouden winnen", reageerde Lionel Messi, die het eerste Argentijnse doelpunt voor zijn rekening nam.

 

"Het is geweldig dat we op deze manier gewonnen hebben. Dit is een geweldig gevoel. Ik wist dat God bij ons was en dat God ons niet zou laten vallen."

 

"Ik bedank alle fans in het stadion voor hun opofferingen en alle supporters in Argentinië. Het truitje van de nationale ploeg staat boven alles en iedereen."

Bekijk de reactie van Messi:

De goal van Messi:

Een vrijschop tegen de paal:

Rojo: "Ik had gezegd dat ik zou scoren"

Doelpuntenmaker Marcos Rojo was natuurlijk de held van het vaderland. "Dit hadden we nodig", zei de linksvoetige verdediger, die met zijn rechter scoorde.

 

"We waren sterker dan ooit. Ik had tegen mijn ploegmaats gezegd dat ik zou scoren. Het is geweldig dat het gelukt is. Het begint nu pas. Frankrijk? We vrezen hen niet. Leve Argentinië!"

Bondscoach: "De spelers geloofden er in"

Bondscoach Jorge Sampaoli dook na het laatste fluitsignaal meteen richting de kleedkamers. "We winnen omdat de spelers er in geloofden. Het zijn excellente voetballers. Vandaag beschikten we over de energie om tot het einde te vechten. De spelers waren zeer moedig."

 

"Messi? Hij heeft bewezen dat hij telkens geweldig is, maar hij heeft de steun van zijn ploegmaats nodig. Het menselijke aspect is belangrijk. Veel mensen denken dat hij zich niet amuseert bij Argentinië, maar dat klopt niet. "