• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacky Mathijssen krijgt Belgische U19 onder zijn hoede

  Mathijssen

  Mathijssen zocht sinds 2017 een nieuwe uitdaging.

  Jacky Mathijssen is vandaag aangeduid als de nieuwe coach van de Belgische U19-ploeg. Hij vervangt er Gert Verheyen die naar KV Oostende trok.

  "Keuze voor Mathijssen werd mee bepaald door Martinez"

  Jacky Mathijssen zal op 1 juli aan zijn nieuwe job beginnen. Hij krijgt de taak om de Belgische U19-spelers klaar te stomen voor de overstap naar de nationale ploeg. 

   

  "De aanstelling van Jacky past in het kader van de verdere professionalisering van de nationale jeugdploegen", luidt het op de website van de Belgische voetbalbond (KBVB).

   

  "We willen ervaren coaches of ex-profs uit de Jupiler Pro League hun kennis en ervaring laten overbrengen op de jongeren en hen tegelijk de winnaarsmentaliteit bijbrengen die onontbeerlijk is in het topvoetbal."

   

  "Ook bondscoach Roberto Martinez heeft zich in deze fase van doorgedreven professionalisering mee geëngageerd en de keuze voor Jacky Mathijssen mee genomen", besluit de KBVB.

   

  De 54-jarige coach volgt bij de nationale U19-ploeg Gert Verheyen op, die aan een nieuwe uitdaging begint als trainer van KV Oostende. 

  Jacky Mathijssen was eerder al trainer van onder meer Charleroi, Lokeren en Club Brugge. Zijn laatste job als trainer was bij het Griekse AE Larissa, waar hij al na 11 dagen werd ontslagen.