• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan tekent tot 2022 bij Inter: "Makkelijke keuze"

  Radja Nainggolan speelde 155 keer voor Roma, goed voor 28 goals.

  Nainggolan ruilt het shirt van Roma voor dat van Inter Milaan.

  Radja Nainggolan is vanaf vandaag voor 4 jaar een speler van Inter Milaan. De 30-jarige middenvelder, die overkomt van Roma, tekende op de middag zijn contract. Inter rekent op hem als "dodelijk wapen in het arsenaal van Spalletti".

  Gisterenavond kwam het nieuws dat de voormalige Rode Duivel - hij kondigde zijn afscheid aan na zijn niet-selectie voor het WK - medisch werd goedgekeurd en dat alle voorwaarden in orde waren.

   

  Voor de handtekening was het evenwel wacht tot vandaag op het middaguur.  "Welcome Ninja", stuurde Inter een tweet de wereld in. Nainggolan, die naar eigen zeggen door het Roma-management naar de uitgang werd gewerkt, tekende een overeenkomst tot 2022.

   

  Nainggolan speelde 4,5 jaar bij Roma, waarvoor hij 28 keer scoorde in 155 competitiewedstrijden. Vorig seizoen speelde de Belg een belangrijke rol in het geslaagde parcours - tot de halve finales - in de Champions League.

   

  Bij Inter vindt Nainggolan zijn voormalige Roma-coach Luciano Spalletti terug. Die bracht met een vierde plaats in de competitie Inter voor het eerst in 6 jaar nog eens naar het kampioenenbal.

  "Dodelijk wapen in arsenaal van Spalletti"

  Nainggolan is aan zijn 4e Italiaanse club toe. In 2005 ontdekte Piacenza de 17-jarige Nainggolan bij Germinal Beerschot, dat hem voor 1 jaar uitleende. In mei 2006 maakte hij zijn debuut in de Serie B. Het zou nog even duren voor hij in het seizoen 2008-2009 tot volle ontbolstering kwam. Hij zou 4 keer scoren in 74 wedstrijden.

   

  Cagliari haalde hem naar de Serie A, waar hij na 4 jaar en 7 goals in 137 duels een stap hoger zette naar Roma. Daar kwam hij tot volle wasdom en maakte hij indruk op de top van het Italiaanse en Europese voetbal.

   

  Nu 4,5  jaar laat Inter hem een nieuw hoofstuk schrijven. Op haar website legt de club uit wat haar zo aantrekt in de Belg: "Onder Spalletti bij Roma werd Nainggolan een complete middenvelder. Hij kon elke rol aan centraal op het veld dankzij zijn uitzonderlijke fysieke en mentale kwaliteiten. Bovendien leerde hij ook afwerken."

   

  "Nainggolan toonde zich een onorthodoxe aanvallende middenvelder en werd een dodelijk wapen in Spalletti's arsenaal. Hij zorgde voor gevaar door constant de box in te lopen en met zijn schoten van buiten de 16.  Op 27 februari 2017 maakte hij zo 2 goals tegen de Nerazzurri, niet licht te vergeten voor een Inter-fan. Op zijn positie is hij een van de meest complete spelers. In 203 matchen maakte hij 33 goals in de Serie A, de beker en Europa. Het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Welkom in Milaan, Radja!"

  "Inter laat me belangrijk voelen, dat was niet meer geval bij Roma"

  Tweets over de overgang: