Ga naar de inhoud

meest recent

Jan Mulder in Villa Sporza: "Uruguay-Rusland moet overgespeeld worden"

 di 26 juni 2018 09:17
Jan Mulder in Villa Sporza
Jan Mulder in Villa Sporza.

Villa Sporza verzamelde maandagavond Marc Degryse, Geert De Vlieger, Heleen Jaques en Jan Mulder aan tafel. Gespreksstof genoeg met 4 wedstrijden en de ontmoeting tussen België en Engeland van donderdagavond. Hieronder ziet u enkele opmerkelijke fragmenten opgelijst.

"Dan hebben we nog meer om over te discussiëren"

30 jaar geleden kroonde Nederland zich tot Europees kampioen. In de finale tegen de voormalige Sovjet-Unie leverde Marco van Basten een wondermooi doelpunt af. Diezelfde Van Basten is nu actief als "chief officer of technical development" van de FIFA. 

 

Marc Degryse: "Ik heb twee weken geleden nog gegolfd met Marco. Ik heb hem gesproken over enkele reglementswijzigingen, maar hij krijgt ze er niet door. Ook het plan van de BENE-liga wil hij weer op tafel leggen..."

 

Jan Mulder: "Als Van Basten iets wil veranderen, moet hij voet bij stuk houden. Wat doet hij de hele dag in Zürich?"

 

Degryse: "Hij stelt veranderingen voor, hij probeert. Maar er zitten dinosaurussen."

 

Wat moet er dan bijvoorbeeld veranderen? Degryse: "Een straf uitdokteren die tussen een gele en een rode kaart hangt: een tijdstraf bijvoorbeeld. "

 

Geert De Vlieger: "Gaat dit de discussies niet in de hand werken? Als ik nu zie hoe moeilijk het is om iemand geel of rood te geven, hoe lastig wordt het dan om geel, rood of groen te geven?"

 

Degryse: "Dan hebben we nog meer om over te discussiëren. Dat is toch goed voor ons?"

Mulder: "Ik ga Van Basten eens bellen"

Martinez denkt eraan een groot deel van zijn pionnetjes te vervangen:

"Denk dat helft van de ploeg vervangen wordt"

Roberto Martinez zou zijn ploeg tegen Engeland wel eens flink door elkaar kunnen husselen.

 

Geert De Vlieger: "De jongens met een gele kaart achter hun naam zullen niet spelen: Vertonghen, Meunier en De Bruyne."

 

"Verder denk ik dat de kans klein is dat Hazard, Lukaku en Mertens zullen spelen. Ik denk dat minstens de halve ploeg vervangen wordt."

 

Marc Degryse zou het zo aanpakken: "België weet op het moment van de aftrap tegen Engeland tegen wie het in de 1/8e finales kan uitkomen. Ik zou daar mijn opstelling van laten afhangen."

Australiërs kunnen ook een aardig rondootje spelen (inclusief panna):

"Uruguay-Rusland moet overgespeeld worden"

Presentator Karl Vannieuwkerke heeft zich tijdens dit WK al een aantal keer druk gemaakt over de te korte afstand van de muur bij een vrije trap. 

 

Het was opnieuw prijs tijdens Uruguay-Rusland gisteren. "De Senegalese ref doet aan nattevingerwerk", zegt Vannieuwkerke.

 

Degryse: "Klopt. Maar het gekke is dat er nog nooit zoveel vrijschoppen in doel gegaan zijn als op dit WK. Bizar."

 

Vannieuwkerke had nog een voorbeeld: "Kijk, op een bepaald moment trekt hij een streep met zijn spray. Cavani protesteert en wat doet hij? Hij komt tot inkeer en trekt een tweede streep, een paar meter achteruit."

 

Mulder: "Wat een farce! Deze wedstrijd moet overgespeeld worden, Karl."

De fotovragen voor Jan Vertonghen

Ruben Van Gucht mocht gisteren Jan Vertonghen aan de tand voelen. De Sporza-reporter legde de Rode Duivel onder meer enkele foto's voor: eentje met Mousa Dembélé, eentje met zijn kinderen, eentje van Amsterdam en de vraag wie het moeilijkste te verdedigen is: Romelu Lukaku of Harry Kane?