• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Fabio Aru in de Tour: "Tijd om te rusten en te resetten"

  De Italiaan zal zich nu focussen op de Vuelta.

  Fabio Aru zal er niet bij zijn tijdens de komende Ronde van Frankrijk (7-29 juli). De Italiaan zit sinds de Giro, waar hij vroegtijdig moest afstappen, in een dipje. Testen hebben aangetoond dat Aru overtraind is en een glutenintolerantie heeft.

  "Giro veranderde in een nachtmerrie"

  In een uitgebreid interview met La Gazzetta dello Sport legt de renner van UAE Team Emirates uit hoe hij oververmoeid aan de Giro begon. “Ik was altijd op zoek naar mijn beste vorm. Dat leidde ertoe dat ik te veel deed. De trainingen hebben me gesloopt en mijn lichaam heeft daar een prijs voor betaald”, vertelt de klimmer.

  "Tot etappe 19 ben ik iedere dag blijven vechten, dankzij mijn mentale kracht. Maar het ging alleen maar slechter met me en de Giro veranderde in een nachtmerrie."

  Tijdens de medische testen die Aru onderging na de Giro, werd ook nog een glutenintolerantie opgemerkt bij de Italiaan. "Hierdoor let ik meer op de hoeveelheden pasta en koolhydraten die ik nu inneem", verklaart de Italiaan. "Ik zit nu een stuk beter in mijn vel."

  Focus op Vuelta

  Aru probeerde zich naar eigen zeggen toch nog klaar te stomen voor de komende Tour. "Ik wou terugkomen na dit moeilijke moment, want ik wil niet herinnerd worden als de renner die iedereen zag in de Giro."

   

  "Maar we hebben de dingen zorgvuldig bestudeerd en een wijs besluit genomen", concludeert Aru. "Het is beter om uit te rusten en even alles te resetten en de focus te verleggen naar het najaar."

  In overleg met de ploeg heeft Aru nu besloten om van de Vuelta zijn hoofddoel van dit seizoen te maken. In de voorbereiding daarop zal hij de rondes van Wallonië en Polen betwisten.