• home
 • video
 • pas verschenen

  Salonremise in Moskou: "Frankrijk en Denemarken hebben zichzelf verraden"

  Franse en Deense spelers in duel.

  Frankrijk en Denemarken konden niet scoren in Moskou.

  De eerste 0-0 van het WK voetbal is een feit. Denemarken en Frankrijk vergaten de fans te verwennen, maar gaan wel allebei door naar de 1/8e finales. "Eigenlijk was Peru de beste ploeg in groep C", zei Marc Degryse na de wedstrijd.

  "Zelfs de enthousiaste Vandenbempt werd er cynisch van"

  Frankrijk-Denemarken werd geen wedstrijd voor de geschiedenisboeken. Maar dankzij de 0-0 gaan de twee ploegen allebei door naar de volgende ronde. Wesley Sonck en Marc Degryse hadden na de wedstrijd geen begrip voor de manier van spelen van Frankrijk.

   

  "Het was na de rust nog erger dan ervoor", aldus Degryse. "Het was pover, voetbal moet een feest zijn en dat was het niet. Ik zag hier veel mensen met de ogen dicht in de zon liggen. Zeker Frankrijk, met al die sterren op het veld, bracht helemaal niets."

   

  Ook Wesley Sonck is niet mals: "Als zelfs de über enthousiaste Peter Vandenbempt cynisch begint te worden, dan wil dat veel zeggen. Denemarken heeft geen enkele keer overtuigd in de eerste ronde. Frankrijk heeft één helft goed gespeeld. Toch gaan ze allebei naar de volgende ronde. Dat is geen reclame voor het voetbal."

   

  "Peru was eigenlijk de beste van de vier ploegen", vindt Degryse. "Deze wedstrijd was slechte reclame voor het voetbal en slechte reclame voor Denemarken en Frankrijk. Ze hebben hun supporters tekort gedaan. Vooral bij Frankrijk zal de kritiek er niet minder op worden."

  Het was pover, voetbal moet een feest zijn en dat was het niet. Ik zag hier veel mensen met de ogen dicht in de zon liggen.

  Marc Degryse

  "De twee ploegen hebben zichzelf verraden"

  Ook het publiek in het Loezjniki Stadion liet duidelijk merken wat het van de wedstrijd vond en floot de spelers uit. "De twee ploegen gingen niet meer op zoek naar een doelpunt. Dat zag je duidelijk", zegt Marc Degryse. "Het woord salonremise is onvermijdelijk. De twee ploegen hebben zichzelf verraden."

   

  "Ze dachten niet meer aan de miljoenen kijkers. Dat is voor niemand leuk. Ze hebben de uitstap van de toeschouwers verpest. Het was een wedstrijd die ze moesten spelen en je had vanaf het begin het gevoel dat het niets zou worden."

   

  "Ik heb het gevoel dat er iets niet klopt bij Frankrijk", zegt Sonck nog. "Het zit niet goed met het voetbal. Zelfs de nieuwe jongens die zich moesten bewijzen, brachten niets. Er zat geen creativiteit in het spel van de Fransen en ze straalden geen plezier uit."

  Het zit niet goed met het voetbal van de Fransen. Zelfs de nieuwe jongens die zich moesten bewijzen brachten niets. 

  Marc Degryse

  De analyse van Sonck en Degryse na de wedstrijd:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.