• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini: "Op 1 juli maak ik beslissing over toekomst bekend"

  Marouane Fellaini op de persconferentie vanmiddag

  Marouane Fellaini op de persconferentie vanmiddag.

  Marouane Fellaini heeft een broertje dood aan persconferenties, maar presenteerde zich vanmiddag in opperbeste stemming aan de (inter)nationale pers. "Ik ben klaar om donderdag te spelen tegen Engeland", zegt de boomlange middenvelder.

  Fellaini loopt tegen Engeland, net als veel andere Rode Duivels, jongens tegen het lijf waar hij elke week mee of tegen speelt. De speler van Manchester United loopt dan ook al 10 jaar rond in de Premier League.

   

  "Uiteraard is dit voor mij een speciale wedstrijd", zegt Fellaini. "Ik ken die spelers zeer goed. Allemaal goeie voetballers, want het niveau in Engeland stijgt elk seizoen, net als het tempo."

   

  "Ik verwacht dat beide landen vol voor de overwinning gaan. Aangezien we beiden al geplaatst zijn, wordt het wel wat vreemd. Maar er zal niet gerekend worden. Op een WK speel je om te winnen en tegen wie je daarna uitkomt, zie je dan wel."

   

  "Ik heb geen voorkeur voor een tegenstander in de 1/8e finales. Of het nu Japan, Colombia of een ander land is, in dat stadium van de Wereldbeker kom je alleen maar sterke opponenten tegen."

   

  "Natuurlijk zou het goed zijn dat we niet te ver moeten reizen (verwijzend naar de tweede plaats in de groep die de Rode Duivels langere tijd in Moskou houdt, red), maar een ramp hoeft een verplaatsing niet te zijn. Voetballers zijn het gewend om het vliegtuig te nemen."

  "Plaats verloren door blessure, niet door systeem"

  Fellaini kreeg tegen Tunesië een invalbeurt. Mogelijk verschijnt hij tegen Engeland aan de aftrap.

   

  "De coach heeft veranderingen aangekondigd, ik ben in elk geval klaar om te spelen. Iedereen wil spelen en zich bewijzen, ik dus ook."

   

  Wie weet zou het wel eens de laatste basisplaats voor Fellaini kunnen zijn, zijn woorden over een mogelijk afscheid van de nationale ploeg indachtig?

   

  "Of ik na het WK stop, beslis ik pas na het WK. Eerst zien hoe ver we hier geraken en daarna praat ik met de coach. Maar het is een feit dat ik op het volgende WK 34 zal zijn, terwijl er veel Belgisch talent klaar staat..."

   

  Is een bankzittersstatuut niet frustrerend voor een speler als Fellaini en bepalend voor zijn toekomst? "Ik heb mijn plaats verloren door een blessure die ik met België in Bosnië opliep. Het heeft niks met het systeem te maken."

   

  "De fysieke probleemjes hebben zich nog een tijdje doorgezet bij mijn club, maar ik ben al een poos topfit. Als ik op de bank zit, dan is dat zo. Ik accepteer de beslissing van mijn coach."

   

  "Maar kijk: ik ben er hier bij en geef alles voor de ploeg. Een ploeg heeft elke speler nodig om ver te geraken. Ik heb mijn profiel, mijn fysieke impact en verdedigende kwaliteiten. Als een coach die wil gebruiken, geef ik het maximum."

  "Op 1 juli maak ik mijn toekomst bekend"

  Tot slot: de clubtoekomst van Fellaini. Bij Manchester United ligt hij nog welgeteld 4 dagen onder contract. What's next? 

   

  "Ik ben er zelf al uit en zal mijn beslissing binnenkort bekendmaken. Het is belangrijk dat ik die knoop doorgehakt heb, want ik wil vrij zijn in mijn hoofd."

   

  "Wanneer ik meer zeg? Op 1 juli (de officiële opening van de zomermercato en een dag na het einde van zijn contract bij United, red)? Yes (lacht)."

  Bekijk de persconferentie met Fellaini: