• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer begint zijn seizoen 2019 opnieuw in Hopman Cup

  " "

  Vorig jaar won Federer de Hopman Cup aan de zijde van Bencic.

  Roger Federer (36) denkt nog niet aan stoppen. Integendeel: hij zit al met zijn hoofd bij 2019. Zo zal hij andermaal aan het nieuwe tennisjaar beginnen in de Hopman Cup, het prestigieuze toernooi voor gemengde landenteams in Perth.

   Vorig jaar won Federer het landentoernooi samen met Belinda Bencic en stoomde hij enkele weken laat in Melbourne door naar zijn 20e grandslamttitel.

   

  Ook in de volgende editie zal Bencic een duo vormen met haar illustere landgenoot. "Perth is een geweldige plek om het jaar te laten starten. Het is de perfecte voorbereiding op de Australian Open. De voorbije jaren werkte die combinatie goed voor mij, dus ik kijk ernaar uit om er samen met Belinda onze titel te verdedigen", verkondigde de nummer 2 van de wereld. Ook in 2017 won Federer de Australian Open.

   

  Vorig jaar klopten Federer en Bencic in de finale in Perth de Duitsers Alexander Zverev en Angelique Kerber. Die zullen ook opnieuw van de partij zijn. De Hopman Cup vindt van 29 december tot 5 januari plaats.

   

  De 6 andere duo's zijn nog niet bekend. In 2018 deden David Goffin en Elise Mertens mee. Ze eindigden tweede in de groep van Duitsland.