• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit zou één van matchen van toernooi worden, maar zo wordt het saai"

  Aanvoerders Eden Hazard en Harry Kane.

  Krijgen Hazard en Kane rust in de 3e groepsmatch?

  Er hangen ook Engelse journalisten rond in het kamp van de Duivels in Moskou. Hoe kijken zij naar de match tussen Engeland en België? "Het beloofde fantastisch te worden: een match tussen twee teams vol Premier League-sterren, maar ik vrees dat ze beide zullen proberen te verliezen."

  Coverdale (The Sun): "Ook voor Engeland eerste echte test"

  David Coverdale volgt de Rode Duivels voor The Sun sinds de oefeninterlands voor dit WK. "Martinez heeft echt een teamspirit gesmeed. De sfeer is positief. Je ziet ze vieren en lachen op training."

   

  "Het wordt een rare match tegen Engeland. Na de loting was iedereen enthousiast over deze affiche, zeker door al die Premier League-Belgen. Nu is het niet meer zo belangrijk, maar ik denk dat de Engelse fans er wel nog zin in hebben. Het is ook voor ons een eerste echte test."

   

  Zal Southgate wisselen? "Ja, maar niet zoveel als België. Martinez denkt aan 10 wissels. Dat is toch heel veel. Als België verliest tegen Engeland en dan sneuvelt in de volgende ronde zal er kritiek komen. Bij Engeland verwacht ik 5 of 6 wissels. Het is een jonger team met minder automatismen. Kane zou er wel kunnen uitvallen."

   

  "Ik denk dat beide teams stiekem wel denken aan die 2e plaats. Ze zullen het niet openlijk zeggen, maar er is gewoon niet meer diezelfde motivatie. Maar als er heel veel nieuwe jongens een kans krijgen, zullen die zich wel willen laten zien. Ze zullen indruk willen maken en dat kan de match dan toch weer boeiend maken."

  Cotterill (Sky Sports): "Vrees dat ze beide zullen proberen om niet te winnen"

  Cotterill van Sky Sports kent de Belgische ploeg goed. "Ik volg ze sinds 2012. Ik ga naar alle thuismatchen en naar de toernooien. De sfeer nu is beter dan ik ze al ooit gezien heb. Het is anders dan verwacht want in de Britse kranten lees je veel over de akkefietjes over de portretrechten of de discussie tussen Hazard en Lukaku, maar wat je hier ziet, vertelt een ander verhaal."

   

  "We waren vooraf zo enthousiast over deze match tussen een team vol Premier League-sterren tegen een ander team vol Premier League-sterren. Het zou fantastisch geweest zijn, een van de matchen van het toernooi. Maar nu wil niemand echt winnen, dus zou het saai kunnen worden. Ik denk dat de fans teleurgesteld zijn."

   

  "Martinez heeft het over 10 wissels, bij Engeland verwacht ik er 4 of 5. Lukaku zal het jammer vinden dat hij niet mag spelen want hij wil topschutter worden. Voor Kane is dat ook zo. Hopelijk zullen de bondscoaches uiteindelijk toch naar die spelers luisteren en minder wisselen."

   

  "Spelen om niet te winnen is onsportief en anti-voetbal. Ik denk ook dat je eigenlijk wel moet winnen. Voetballers willen toch altijd winnen op een WK. Het gaat op zo'n toernooi over het neerzetten van een reeks en over groeien. Nu even inhouden, kan gevaarlijk zijn, maar ik vrees dat ze het beide gaan proberen."