• home
 • video
 • pas verschenen

  Pastore naar AS Roma: "Speler voor wie je naar het stadion komt"

  Javier Pastore

  Javier Pastore tekent een contract voor 5 seizoenen.

  Gisteren landde Javier Pastore al in Italië, vandaag legde de Argentijn zijn medische testen af bij AS Roma. Hij komt over van PSG en moet het vertrek van Nainggolan naar Inter opvangen.

  Javier Pastore werd gisteren al gesignaleerd in Rome. De Argentijn zou er vandaag medische testen afleggen en een contract ondertekenen. 

  PSG verliest bijna de helft van transfersom

  Pastore tekende uiteindelijk een contract voor vijf seizoenen bij AS Roma. Hij komt voor zo'n 24,7 miljoen euro over van PSG, de ploeg waar hij sinds 2011 actief was. De Parijzenaars verliezen zo bijna de helft van de prijs,die ze destijds zelf betaalden (42 miljoen) voor de Argentijn aan Palermo.

   

  De 29-jarige Pastore keert zo terug naar Italië, waar hij van 2007 tot 2011 uitkwam voor de Siciliaanse hoofdstad Palermo.

  "Fantastisch om terug te keren naar Italië"

  "Ik ben heel blij om hier te zijn. Het is fantastisch om terug te keren naar Italië en dan zeker bij zo een grote club als AS Roma", liet de Argentijn weten op de website van de Romeinen.


  "Ik hoop dat ik iets terug kan doen voor het enthousiasme, de steun en de affectie, die ik tot dusver van de Roma-supporters kreeg."


  Ook sportief directeur Monchi toonde zich uitgelaten met de nieuwste aankoop.


  "De transfer van Pastore maakt me heel blij. Hij is het type speler voor wie je naar het stadion komt. Ik heb in mijn carrière als sportief directeur al veel spelers getransfereerd, maar Javier is misschien wel degene met het meeste talent."

  Opvolger van Nainggolan

  Pastore wordt gezien als de opvolger van Nainggolan, die vandaag officieel naar Inter trok. 

   

  De aanvallende middenvelder kan eveneens goed uit de voeten op de nummer 10, de plaats waar Nainggolan bij AS Roma werd geposteerd.