• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Ben nog nooit aan een match begonnen om te verliezen"

  Toby Alderweireld.

  Toby Alderweireld.

  Toby Alderweireld voelt zich klaar voor de laatste groepsmatch tegen Engeland.  "Er zitten 4 volle dagen tussen de matchen. Dat is meer dan soms bij de club." De Duivels weten ook waar ze voor moeten oppassen. "We zullen ons goed voorbereiden op de hoekschoppen van de Engelsen."

  "Rust? Ik ben fit. Iedereen zal willen spelen"

  Het thema voor de match tegen Engeland: moeten de Rode Duivels spelen om groepswinnaar te worden of niet? "We willen gewoon winnen", is Alderweireld duidelijk. "We zijn hiet met een bepaalde focus en met een bepaald doel. We willen elke wedstrijd zo goed mogelijk spelen en Engeland is een goeie test voor ons."

   

  "Die 1/8e finale zit wel al in ons hoofd, maar we zullen echt wel proberen te winnen tegen Engeland. Ik ben nog nooit aan een match begonnen om te verliezen of om maar aan 70 procent te spelen. We willen in de winning mood blijven. Engeland wil winnen en wij ook. Ik kijk uit naar de match."

   

  Roberto Martinez kondigde wissels aan tegen Engeland. Heeft Alderweireld rust nodig? "Neen, ik voel me goed. Ik ben fit en klaar als de coach me wil opstellen. Er zitten 4 volle dagen tussen de matchen. Dat is genoeg om te recupereren. Het is zelfs meer als soms bij de club. Iedereen zal willen spelen."

  Toby Alderweireld.

  "We zullen voorbereid zijn op de hoekschoppen van Engeland"

  Hoe beoordeelt Alderweireld de prestatie van de Engelsen op dit WK? "Ik denk dat het een goeie groep is met een goeie mentaliteit. De jonge spelers zijn trots om voor hun land te spelen. Er waait daar een nieuwe wind en ze hebben een goeie trainer."

   

  "Ze zijn sterk op hoekschoppen. Daar moeten we goed op verdedigen. Tegen Tunesië liep het mis bij een stilstaande fase. We moeten beter afspreken wanneer we willen uitstappen en wanneer we de bal willen aanvallen. Daar trainen we op. We zullen goed voorbereid zijn."

   

  "Hoe we Kane moeten afstoppen? Als groep. Hij is een van de beste spitsen ter wereld. Hij is gevaarlijk met links, rechts en met het hoofd. Hij zit duidelijk in een goed moment. Hij scoort en laat zijn team beter spelen."

   

  Wordt er veel op tactiek gewerkt? "Ja, daarom is het fijn om achter gesloten deuren te trainen. Dat is rustiger.  We gaan uit van onze eigen sterkte, maar we bestuderen ook onze tegenstanders. We kijken waar we ze pijn kunnen doen en trainen daar dan op."

  "Met 4 in de verdediging? Is echt geen wereld van verschil"

  Nog een thema dat telkens opduikt, kunnen de Rode Duivels overschakelen van hun 3-4-3 naar een systeem met 4 verdedigers? "Je kan daar heel extreem over doen over dat systeem, maar dat is echt niet zo'n wereld van verschil. Tegen Panama speelden we in de tweede helft bij balbezit in een 3-4-3 en bij balverlies met 4 achterin. Dat werkte prima."

   

  "Soms gaat dat letterlijk over twee meter verschil. Je moet dan gewoon twee meter achteruit. Iedereen speelt bij zijn club met 4 achterin. We weten wat er dan moet gebeuren."

  Alderweireld bij Van Gucht: "Zal proberen de Tour te volgen"

  Bekijk de persconferentie van Toby Alderweireld