Ga naar de inhoud

meest recent

"We moeten de Engelsen niet over- of onderschatten"

 ma 25 juni 2018 10:12
"Engeland was opvallend sterk"

Engeland maakte gisteren indruk op de analisten in Villa Sporza, al zagen ze ook pijnpunten bij de Engelsen. Ook de snipperdag van de Rode Duivels kwam aan bod. 

"Er zit muziek in die Engelse ploeg"

De analisten waren het gisteren roerend eens over de prestatie van Engeland tegen Panama. "Engeland was opvallend sterk", opende Karl Vannieuwkerke de debatten.

 

Jan Mulder ging nog een stapje verder: "Er zit echt muziek in die ploeg. Het is lang geleden dat dat het geval was bij de Engelsen."

 

"Ik denk dat wij de Engelsen niet moeten over- of onderschatten, net zoals zij dat met ons niet zullen doen", pikte Marc Degryse in. "We hebben voorlopig met Panama en Tunesië tegen twee mindere tegenstanders gespeeld."

"We hebben een masterclass penalty's trappen gezien"

Harry Kane scoorde tegen Panama een hattrick en heeft zo al 5 doelpunten op de teller staan dit WK. Vooral zijn twee penalty's waren loepzuiver binnengetrapt.

 

"Die penalty's waren een masterclass", meende Jan Mulder. "Hij wist wat hij ging doen."

 

"Hij kan zelfs tegen de keeper zeggen waar hij hem gaat trappen, dan heeft die hem nog niet", zei doelman Frank Boeckx.

"We zullen vooral de momenten moeten pakken wanneer Engeland in de fout gaat"

Donderdag strijden de Rode Duivels tegen Engeland voor de groepswinst. Hoe en waar kunnen ze de Engelsen pijn doen? Marc Degryse legt uit.

 

"Zelfs Panama, één van de slechtste ploegen van het toernooi, kon kansen krijgen. Engeland is bij momenten achterin echt kwetsbaar. Net zoals er nog altijd velen zijn die van de Rode Duivels willen zien of ze defensief ook 100% zijn tegen goede ploegen, is dat bij Engeland niet anders."

 

"We zullen vooral de momenten moeten pakken wanneer Engeland in de fout gaat", vulde Franky Van der Elst aan. "Als je die niet pakt, dan wordt het moeilijker."

 

"Engeland speelt in dezelfde tactische opstelling als de Belgen en je ziet ook dezelfde dingen terugkomen. Zoals een bal die binnendoor wordt gespeeld, waardoor ze gepakt worden in de rug. Ook op stilstaande fases gaan ze wel eens in de fout."

De groepswinnaar kan ook bepaald worden door lottrekking:

"Ik vond het altijd lekker, zo een week of 5 zonder vrouw"

De Rode Duivels kregen gisteren een rustdag. Voor velen de ideale gelegenheid voor een gezellig uitje met vrienden en familie. Al was dat in de tijd van Jan Mulder wel anders.

 

"Ik vond het juist altijd wel lekker om zo een week of 5 zonder je vrouw te zijn. Ik bedoel dat ik het fijn vond voor de gezelligheid in het hotel. Een beetje kaarten enzovoort, dat vond ik leuk", 

Misschien moeten we de hulp van deze Braziliaanse maar inschakelen voor de rest van het WK: