• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "De druk op toppers zoals Neymar en Messi is gigantisch"

  Neymar huilt na de wedstrijd.

  Neymar barstte na de zege van Brazilië in tranen uit.

  Gert Verheyen, vanaf dit seizoen aan de slag als trainer bij KV Oostende, maakte nog eens een kort gastoptreden als analist in Villa Sporza. Vooral de grote emoties zijn hem tot nu toe opgevallen. Over de Rode Duivels en Martinez is hij bijzonder positief.

  "Voor de nationale ploeg spelen is anders dan voor je club"

  "Ik heb nog niet heel veel matchen van begin tot einde gezien", geeft Verheyen toe. "Ik heb heel veel werk en ik ben vaak ook gewoon te moe. Maar wat me wel opgevallen is: het gaat over emoties."

   

  "Je ziet dat bij toppers als Neymar, Messi en Kroos. Die druk is gigantisch groot. Dat zijn toch spelers die al veel gezien hebben. Ze hebben met hun club op het hoogste gespeeld, in de Champions League, maar dit is toch nog anders."

   

  "Je ziet wat het betekent om voor je nationale ploeg te spelen. Dat zie je bij de volksliederen, dat zie je tijdens de wedstrijd. De druk die ze bij hun land ervaren is anders dan bij hun club. Die druk is gigantisch groot."

  "Martinez is een zeer goede bondscoach"

  Als werknemer van de KBVB kon Verheyen nooit vrijuit spreken over de Rode Duivels, nu kan hij dat wel. "Ik ben nog altijd zeer positief, hoor. Ik vond het altijd al positief. Roberto Martinez is een zeer goede coach en ze hebben echt al stappen gezet."

   

  "Ze spelen heel goed. In die match tegen Tunesië zat heel veel in. Natuurlijk is het wachten op een match tegen een sterke tegenstander, maar ik twijfel er niet aan dat het ook dan goed zal zijn."