"Belgen worden verblind door uitslagen tegen slechte landen"

  "De Belgen worden verblind door 2 uitslagen."

  Jubel en jolijt in ons land nu de Rode Duivels een voortvarende start gemaakt hebben op het WK. Met ruime overwinningen tegen Panama en Tunesië heeft België zijn eerste plaagstootjes uitgedeeld. Maar volgens Valentijn Driessen zou het lachen de Belgen wel eens snel kunnen vergaan.

  Valentijn Driessen is een Nederlandse voetbaljournalist. Hij is actief voor de populaire krant De Telegraaf en voetbaltalkshow Voetbal Inside, waar Jan Boskamp, René van der Gijp en Johan Derksen twee keer per week de lakens uitdelen.

   

  Na de 5-2 tegen Tunesië vroeg een reporter van Voetbal Inside wat Driessen van de Belgische prestatie vond.

   

  "Die 5-2 zegt helemaal niks. Tunesië stelt immers niks voor. In de eerste match behaalden de Belgen ook al een grote uitslag tegen Panama, maar dat is samen met Tunesië het slechtste land op dit WK."

   

  "Er lopen nog wel een paar heel slechte tegenstanders rond, maar ik denk dat de Belgen verblind worden door deze uitslagen. Ze denken echt dat ze zo gaan kunnen blijven voetballen op een WK."

   

  "Nou, achterin is het gewoon een gatenkaas. In de defensie heeft België geen snelheid met Vertonghen, Alderweireld, en Bokata (sic). Bij Twente is hij mislukt en hier staat hij gewoon op een WK: het kan verkeren. Maar met die 3 achterin zal het niet lukken tegen grote landen. Ik denk dat België de tweede ronde zal halen, maar dan zal het wel over zijn."

  De Belgen worden verblind door de uitslagen van hun eerste twee wedstrijden. Ze zullen de tweede ronde halen, maar dan zal het wel over zijn.

  "Ze denken verkeerd of hebben geen verstand van voetbal"

  "Als de Belgen zelf aan een halve finale of finale denken, dan denken ze dat helemaal verkeerd. Ofwel hebben ze weinig verstand van voetbal", gaat Driessen voort. 

   

  "Als deze ploeg tegen een goeie aanval speelt, zal ze heel veel goals incasseren. Tunesië scoorde er gewoon twee en die waren dolblij, want ze scoren nooit op een WK."

   

  België heeft met bijvoorbeeld Eden Hazard en Romelu Lukaku toch al enkele smaakmakers op dit WK, vroeg de reporter aan Driessen?

   

  Driessen: "Hazard is wel een goeie speler, maar hij maakt ook heel veel fouten en lijdt heel veel balverlies. Lukaku evenzeer. Hij scoort wel heel makkelijk, maar voor de rest ben ik er niet van onder de indruk."

   

  "In het eerste kwartier tegen Tunesië vond ik België wel goed, met een hoog tempo. Daarna zakte het ver weg. Neen, België wordt geen wereldkampioen."

  Als België tegen een goeie aanval speelt, zal het heel veel goals incasseren.

  "Zo wil ik De Bruyne niet zien spelen"

  "Ik vind het zonde voor een Kevin De Bruyne. Zijn WK wordt helemaal verknald. Die moet zo ver achterin voetballen. Heel controlerend, terwijl hij over een geweldige passing beschikt."


  "In de tweede helft mocht De Bruyne een paar keer mee en dan zie je dat hij meteen enkele mensen vrij voor de goal zet. Het is een aanfluiting dat je die jongen als een soort van verdedigende middenvelder laat voetballen. Zo wil ik hem niet zien."


  "Zo, nu weten de Belgen waar ze staan", sluit Driessen met een zelfrelativerende noot af. "Ik denk dat onze Belgische vrienden hier allemaal wakker van zullen liggen en Jan Boskamp in het bijzonder."

  Valentijn Driessen geeft zijn ongezouten mening: