Ga naar de inhoud

Martinez: "Spelers met een gele kaart opstellen zou onprofessioneel zijn"

Roberto Martinez gaf na de training van de Rode Duivels onverwacht een persconferentie. De bondscoach gaf een update over de "geblesseerde" spelers ("Geen schade bij Lukaku") en blikte ook vooruit naar de wedstrijd tegen Engeland. "Het wordt bijna een feest."

"We zijn professionals en willen alle wedstrijden winnen"

Kevin De Bruyne, Thomas Meunier en Jan Vertonghen staan met een gele kaart achter hun naam. Bij een tweede geel karton zijn ze geschorst voor de volgende wedstrijd van de Duivels. Komt het drietal in actie tegen Engeland? "Spelers met een gele kaart opstellen zou onprofessioneel zijn", is bondscoach Martinez duidelijk.

 

"We hebben ons eerste doel bereikt. Nu moeten we ervoor zorgen dat onze ploeg op zijn sterkst blijft. We willen het uiteraard goed doen tegen Engeland, maar onze ploeg moet na die wedstrijd even sterk zijn."

 

Op welke plaats in groep G ziet de bondscoach de Rode Duivels het liefste eindigen? "Het is heel vroeg om daar al mee bezig te zijn. Op een WK moet je vooral naar jezelf kijken. Iedereen kijkt verder, maar wij nemen het wedstrijd per wedstrijd. Op dit moment moeten we vooral schorsingen vermijden. Maar we zijn professionals en willen alle wedstrijden winnen."

 

Als de Duivels tweede worden in hun groep, moeten ze minder reizen tijdens de rest van het toernooi. "Het kan helpen om in Moskou te blijven, maar het is geen doorslaggevende factor", aldus de bondscoach. "In je base camp kunnen blijven is een voordeel, maar het reizen is fantastisch georganiseerd tijdens dit toernooi. Ik heb het al anders meegemaakt."

Het kan helpen om in Moskou te blijven, maar het is geen doorslaggevende factor.

Roberto Martinez

Roberto Martinez tijdens de training vandaag.

"Ik maak me geen zorgen om Lukaku"

Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens hielden wat kleine probleempjes over aan de wedstrijd tegen Tunesië. Hoe is het gesteld met het drietal? "Mertens zal morgen kunnen trainen, met Hazard blijven we voorzichtig. Lukaku heeft nog wat tijd nodig, maar er is geen schade. Ik maak me geen zorgen om Lukaku."

 

Vincent Komany trainde dan weer een eerste keer met de groep vandaag. Krijgen we hem te zien tegen Engeland? "Medisch gezien is hij volledig fit en kan hij spelen. Morgen moeten we kijken hoe hij de training verteerd heeft. Dan pas beslissen we of hij speelt of niet."

 

"Ik denk niet dat het een emotionele wedstrijd wordt", blikt Martinez vooruit naar de ontmoeting met Engeland. "Er zijn bij de Belgen heel wat links met de Premier League. De twee ploegen zijn al geplaatst en kunnen dus van de wedstrijd genieten. Het gevoel is goed bij de teams. Het wordt bijna een feest, denk ik."

 

"Toch willen we elke wedstrijd die we spelen winnen. We moeten de wedstrijd tegen Engeland gebruiken om nog beter te worden in het toernooi. We moeten blijven groeien en op ons best zijn in de knock-outfase."

We moeten de wedstrijd tegen Engeland gebruiken om nog beter te worden in het toernooi. We moeten blijven groeien en op ons best zijn in de knock-outfase.

Roberto Martinez

Kompany trainde vandaag een eerste keer met de ploeg.