• home
 • video
 • pas verschenen

  Démare is het speerpunt in Tour-selectie Groupama-FDJ

  Arnaud Démare

  Arnaud Démare moet zorgen voor ritwinst.

  De Tour de France komt steeds dichterbij en dus volgt de ene na de andere Tour-selectie. Ook Groupama-FDJ maakte zijn selectie bekend met sprinter Arnaud Démare als speerpunt.

  Groupama-FDJ gaat voluit voor ritzeges

  Met Arnaud Démare in het team beschikt de Franse ploeg over één van de topsprinters van het moment. In de Ronde van Zwitserland vond hij onlangs net op tijd zijn Tour-benen, met een sprintzege tegen onder meer Gaviria en Sagan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Groupama-FDJ de Fransman naar voren schuift als kopman binnen de ploeg.

   

  Het team bestaat voor de rest uit vrijbuiters en renners die Démare veilig naar voren moeten loodsen tijdens de massasprints. Een echte kopman voor het klassement is er niet, al wordt het wel uitkijken naar wat de beloftevolle klimmer David Gaudu (21 jaar) kan in zijn eerste Ronde van Frankrijk.