• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Panama ondanks zware nederlagen: "Enorm van genoten"

  Ondanks de vroegtijdige uitschakeling blijft Hernan Dario Gomez positief

  Panama heeft meteen ondervonden wat het is om het op te nemen tegen de grote jongens. Tegen België verloren de Panamezen met 3-0, gisteren werden ze door Engeland met een 6-1-nederlaag richting hotel gestuurd. "Na deze vuurdoop kunnen we vooruitgang boeken", blijft de bondscoach positief.

  Debutant Panama heeft ontdekt hoe hoog het niveau kan liggen op een WK voetbal. "We moeten deze vuurdoop gebruiken om vooruitgang te boeken", zegt coach Hernan Dario Gomez. "We hebben tegen twee geweldige tegenstanders moeten spelen. Maar dat is fantastisch omdat we zo kunnen zien waar we staan en wat we nog kunnen verbeteren."

   

  "Op het WK zijn fantastische ploegen aanwezig met ongelooflijke fysieke capaciteiten, verschillende tactieken, sterke organisaties en een goede techniek. Ik heb enorm genoten van de wedstrijden en ben heel blij om hier aanwezig te zijn. Het is alleen jammer dat we uitgeschakeld zijn."

   

  Gomez was eerder al twee keer aanwezig op een WK met Colombia (1998) en Ecuador (2002). Met Panama schrijft hij ook nu weer geschiedenis. "We kunnen een voorbeeld zijn en een erfenis nalaten voor de toekomst van Panama. Het is cruciaal om op een wereldbeker te zijn. Het is een van de mooiste prestaties die je kan bereiken in je carrière."

  Donderdag neemt Panama het in zijn laatste groepswedstrijd op tegen Tunesië. Beide teams zijn al uitgeschakeld en spelen voor de eer.