• home
 • video
 • pas verschenen

  Benfica verdacht van corruptie na "anonieme tip uit Porto"

  Benfica moest de landstitel afgelopen seizoen laten aan Porto.

  Benfica moest de landstitel afgelopen seizoen laten aan Porto.

  Ziet een omkoopschandaal in de Portugese competitie binnenkort het daglicht? De Portugese politie voerde huiszoekingen uit in het stadion van Benfica, omdat de club verdacht wordt van actieve en passieve omkoping. 

  Het is niet de eerste wolk van corruptie die boven Benfica hangt. In oktober werd Benfica al geviseerd door het gerecht in de "e-mail-affaire". Benfica werd ervan verdacht dat het scheidsrechters in zijn voordeel liet fluiten, rivaal Porto bracht die vermeende fraude aan het licht.

   

  En een half jaar geleden werd de voorzitter van Benfica beschuldigd van belangenvermening. 

   

  Nu loopt een nieuw onderzoek naar fraude, door "een anonieme tip uit Porto", meldt Benfica. De club uit Lissabon wordt ervan verdacht steekpenningen te geven aan spelers van andere clubs zodat ze gemotiveerder zouden zijn om FC Porto te verslaan.

   

  De benaderde clubs bengelden allemaal onderaan het klassement: Vitoria Setubal, Desportivo das Aves en Paços de Ferreira.  Benfica ontkent de aantijgingen en verzekert dat het altijd volgens de wet gehandeld heeft. Na 4 titels op een rij eindigde Benfica afgelopen seizoen 2e achter Porto.