• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax erkent aansprakelijkheid voor situatie Abdelhak Nouri

  Ajax gaat nu in overleg met de familie van de onfortuinlijke middenvelder.

  Ajax heeft toegegeven dat de club aansprakelijk is voor de situatie van Abdelhak Nouri. De jonge speler kreeg in juli vorig jaar bij een oefenduel een hartaanval en liep daarbij ernstige en blijvende hersenschade op. 

  Nieuwe informatie

  Ajax geeft toe dat Nouri geen adequate medische hulp heeft gekregen op het moment van zijn hartfalen. De club neemt alle aansprakelijkheid op zich, zo vertelde een geëmotioneerde directeur Edwin van der Sar op een persconferentie.

  Bij Ajax dachten ze tot nu dat Nouri goed werd behandeld, maar de Nederlandse topclub is dus van gedacht veranderd. Op basis van nieuwe informatie van twee hoogleraren in de cardiologie geldt de conclusie nu dat Nouri geen snelle, adequate hulp heeft gekregen.

  Zo was de behandeling onvoldoende gericht op het meten van de hartslag, de
  circulatie en een eventuele reanimatie. De aanwezige defibrillator had
  eerder ingezet moeten worden en de behandelaars hadden na het vrijmaken van de ademweg ook een moment van reflectie moeten inlassen.

  Van der Sar gaat nu in overleg met de familie van de middenvelder. Eerder raakte bekend dat de familie van Nouri een schadevergoeding eist.