45-jarige keeper is oudste speler in WK-historie en stopt prompt penalty

  De Egyptische doelman Essam El-Hadary heeft maandag geschiedenis geschreven. El-Hadary kwam aan de aftrap tegen Saudi-Arabië en is met zijn 45 jaar de oudste speler ooit op een WK. Op de koop toe stopte El-Hadary in de 1e helft een penalty.

  Tot nog toe was Faryd Mondragon de oudste speler op een WK. De Colombiaanse doelman was 43 jaar en 3 dagen toen hij in 2014 het doel verdedigde op het WK.

   

  El-Hadary is vandaag 45 jaar, 5 maanden en 10 dagen en doet zo beter dan Mondragon in 2014. De Egyptenaar heeft 159 caps op zijn teller en won met zijn land 4x de Afrika Cup (1998, 2006, 2008 en 2010).

   

  De wedstrijd in de eerste ronde tegen Saudi-Arabië was voor El-Hadary zijn eerste WK-match. Het was immers al van 1990 geleden dat Egypte zich nog eens kon plaatsen voor een WK.

   

  In de eerste twee wedstrijden kreeg Mohamed Elshenawy nog de voorkeur, maar bondscoach Hector Cuper gunde El-Hadary vandaag toch zijn record. De doelman bedankte voor het vertrouwen door in de 1e helft een Saudische penalty te stoppen. Even later moest hij zich wel gewonnen geven bij een nieuwe strafschop..

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.