• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne na 12e plaats: "Degelijke race en positieve namiddag"

  Stoffel Vandoorne.

  Stoffel Vandoorne werd 12e in Frankrijk.

  Stoffel Vandoorne is in de GP van Frankrijk niet verder geraakt dan de 12e plaats. Onze landgenoot bleef na een nieuwe anonieme race zonder punten toch positief. "De balans van onze wagen zit goed, onze snelheid ligt gewoon niet hoog genoeg."

  Vandoorne: "Hadden geluk nodig om in de punten te eindigen"

  "Om in de punten te eindigen hadden we wat geluk nodig. We wisten dat punten pakken moeilijk zou zijn als de andere wagens niet in de problemen kwamen. Dat was ook het geval", analyseerde Stoffel Vandoorne de 8e GP van het seizoen.

   

  "Onze snelheid lag vandaag hoger dan in de kwalificaties gisteren. Als we onze snelheid kunnen verbeteren tijdens de kwalificaties, dan kunnen we ook op meer mikken in de races."

   

  "Ik had een degelijke GP. Ik kon Ericsson en Alonso op het einde inhalen. Het was dus een positieve namiddag voor mij. Maar we konden geen punten sprokkelen en dat is jammer. De balans van onze wagen zit goed, onze snelheid ligt gewoon niet hoog genoeg."

  Stoffel Vandoorne.

  Teambaas Boullier: "Fernado en Stoffel waren meedogenloos"

  Ook McLaren-ploegmaat Fernando Alonso eindigde niet in de punten. Hij werd slechts 16e. Het optimisme van Vandoorne kwam evenwel terug bij teambaas Eric Boullier.

   

  "Stoffel en Fernando hebben hun uiterste best gedaan en haalden het maximum uit de wagen. Ze bleven foutloos en waren meedogenloos. Het is frustrerend dat ze niet beloond worden met WK-punten. We weten dat we moeten blijven sleutelen aan de wagen."

   

  "Na zo'n teleurstellend weekend is het moeilijk om positieve elementen te vinden. Maar ik trek me op aan de snelheid van de wagen tijdens de race. Dat was al veel beter dan in de kwalificaties. We moeten nu uitdokteren hoe we die snelheid ook op zaterdag kunnen vinden, zodat we in de races competitief kunnen zijn."

  Stoffel Vandoorne.