• home
 • video
 • pas verschenen

  Steels: "Lampaert heeft een enorme stap vooruitgezet"

  Steels heeft Lampaert de voorbije jaren zien groeien.

  Met z'n Belgische titel zet Yves Lampaert (Quick-Step Floors) zich nog wat meer op de kaart. Ploegleider Tom Steels is onder de indruk van de ontwikkeling van zijn poulain. "Hij heeft mij enorm verrast in de Ronde van Zwitserland."

  Z'n Belgische titel tijdrijden verlengen zat er dit jaar niet in voor Yves Lampaert, maar die ontgoocheling was zondag in Binche snel doorgespoeld. Hij wist het overwicht van Quick-Step Floors perfect af te ronden met z'n eerste Belgische titel op de weg.

   

  Lampaert dook de finale in met ploegmaat Philippe Gilbert en Jasper Stuyven en viel aan op het juiste moment. "Yves heeft z'n kwaliteiten als tijdrijder bovengehaald en toen hij een kloof had, was hij vertrokken", zegt ploegleider Tom Steels. "Dan was de adrenaline voor de driekleur zo groot dat hij nog een extra krachtenreservoir gevonden heeft."

   

  Het komende jaar mag Lampaert proberen te schitteren in de Belgische driekleur. Volgens Steels moet het beste misschien nog wel komen voor de 27-jarige renner. "Hij heeft toch wel een enorme stap vooruitgezet. Hij heeft mij enorm verrast in de Ronde van Zwitserland waar hij de beste 50 renners over de langere cols kon volgen. Dag in, dag uit haalde hij een heel hoog niveau."

   

  "In de Vlaamse wedstrijden en in tijdritten heeft hij zich al bewezen, maar ook in functie van een klassementsrenner heeft hij echt wel kwaliteiten. Hij is elk jaar al gegroeid."

  Zien we Lampaert straks ook in de Tour aan het werk? "Dat zal nog bekendgemaakt worden, maar het zou me verwonderen dat we de Belgische kampioen niet meenemen. De kans is in elk geval erg groot."

  Tom Steels over de overwinning van Lampaert: