• home
 • video
 • pas verschenen

  Servië tekent officieel protest aan tegen scheidsrechter Brych

  Mitrovic doet zijn beklag na de niet-gefloten penalty.

  Mitrovic doet zijn beklag na de niet-gefloten penalty.

  "Wordt hier met twee maten gemeten? Wordt de videoref slechts selectief gebruikt?" De Servische voetbalbond is nog steeds woest over een niet-gefloten strafschop op Mitrovic tegen Zwitserland en dient klacht in bij de FIFA tegen de Duitse scheidsrechter.

  Servië ging eergisteren in de absolute slotfase kopje onder tegen Zwitserland, maar de wedstrijd kon er helemaal anders uitgezien hebben als een gesandwichte Aleksandar Mitrovic een strafschop had gekregen.

   

  Scheidsrechter Dr. Felix Brych wuifde die claim weg, tot groot protest van de Servische coach en entourage. Nu zetten de Serviërs hun klaagzang kracht bij met een officieel protest bij de FIFA.

   

  "Wordt hier met twee maten gemeten? Wordt de videoref slechts selectief gebruikt?", vraagt de Servische voetbalbond zich af. "Het is ons ook niet duidelijk hoe het mogelijk is dat er een Duitse scheidsrechter aangeduid wordt voor een wedstrijd van Zwitserland, terwijl één van de Zwitserse kantons toch Duits is."

   

  Het is ons niet duidelijk hoe het mogelijk is dat er een Duitse scheidsrechter aangeduid wordt voor een match van Zwitserland.

  Servische voetbalbond

  Ook Servië zelf wordt onderzocht

  Intussen wordt ook Servië onder de loep genomen.  De Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond heeft een onderzoek ingesteld naar de uitlatingen van de Servische bondscoach Mladen Krstajic. Hij zei dat "Brych geen gele of rode kaart verdient, maar naar Den Haag gestuurd moet worden".