• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer verliest finale Halle, Nadal opnieuw nummer 1

  Federer bereidde zich in Halle voor op Wimbledon.

  Federer bereidde zich in Halle voor op Wimbledon.

  Roger Federer heeft vandaag de finale van het toernooi in Halle verloren. Tegen de Kroaat Borna Coric verloor de Zwitser in 3 sets, met 7-6 (8/6), 3-6 en 6-2. Door het verlies van Federer wordt Rafael Nadal opnieuw nummer 1 op de wereldranglijst.

  Gerry Weber Open

  Roger Federer (3, 1)
  set
  Borna Coric (22)
  6
  6
  1
  7
  8
  6
  2
  3
  2
  3
  6

  Geen 99e titel voor titel

  Het kon Roger Federer zijn 99e ATP-titel worden, maar dan moest de Zwitser wel eerst voorbij de Kroaat Borna Coric (ATP-34). Dat bleek niet meteen een simpele klus voor de Zwitser, want vanaf het eerste spelletje legde Coric hem het vuur aan de schenen.

   

  Eerst dwong de Kroaat al een tiebreak af, even later trok Coric gewoon de 1e set naar zich toe met 7-6 (8/6). Federer leek zich na die klap wel goed te herstellen in set 2, want met 3-6 won hij die al bij al nog makkelijk. Maar daarmee waren al zijn krachten ook verspeeld, want in de beslissende set had hij niets meer in de pap te brokken: het werd 6-2.

   

  Roger Federer verliest zo ook zijn leidersplaats in de ATP-ranking. Zijn eeuwige rivaal, de Spanjaard Rafael Nadal, wordt opnieuw 's werelds nummer 1.