• home
 • video
 • pas verschenen

  Lucas Biglia: "Sommige spelers hebben niet geslapen na Kroatië"

  Lucas Biglia sprak uit zijn hart op de persconferentie.

  Donderdag zat voetbalminnend Argentinië in zak en as na de nederlaag tegen Kroatië en de wenkende uitschakeling. Maar door de zege van Nigeria tegen IJsland kregen de Argentijnen een reddingsboei toegeworpen. "De zege van Nigeria heeft ons een boost gegeven."

  "Na de wedstrijd tegen Kroatië dachten we allemaal dat het WK afgelopen was", zegt Lucas Biglia. "Maar we hebben nog een kans gekregen en we moeten die aangrijpen om te tonen uit welk hout Argentinië gesneden is."

   

  De ex-middenvelder van Anderlecht moest tegen Kroatië toekijken vanaf de bank hoe sterspeler Lionel Messi niet in het stuk voor kwam. "Wanneer het niet lukt om het spel te spelen dat je voor ogen hebt, dan raak je gefrustreerd. Maar de zege van Nigeria heeft ons een boost gegeven."

   

  "We moeten al het negatieve achter ons laten en ons concentreren op het positieve uit de toekomst. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen en niet denken dat alles vanzelf kan veranderen. Dan zullen we iedereen op zijn best kunnen zien."

  "Sommigen hebben niet geslapen na Kroatië"

  De Argentijnse bondscoach Sampaoli en zjin spelers kregen bakken kritiek over zich heen in eigen land. "We zijn het gewoon om kritiek te krijgen, maar niet dat iedereen ons afschrijft."

   

  "Als onze fans willen dat we het goed doen, dan moet dat onder controle gehouden worden. Om eerlijk te zijn, sommige spelers hebben niet geslapen na de nederlaag tegen Kroatië, zo groot waren de frustraties."

  Lucas Biglia op training in gesprek met Jorge Sampaoli.

  Biglia krijgt op training nog wat aanwijzingen van bondscoach Sampaoli.