• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert: "Geweldig", ontgoochelde Gilbert: "Niet gekomen voor 2e plaats"

  Quick-Step Floors heeft het BK helemaal naar zijn hand gezet. Yves Lampaert won, Philippe Gilbert werd tweede. Maar de twee tenoren leverden gemengde reacties na de finish.

  Lampaert: "Ik viel eigenlijk aan voor Gilbert"

  "We zijn een sterk en hecht team. We werken voor elkaar en rijden voor de zege. Het is geweldig", glunderde Belgisch kampioen Yves Lampaert.

   

  Lampaert dook de laatste kilometers in met ploegmaat Philippe Gilbert en Jasper Stuyven. Hij viel aan op het juiste moment. "Als Jasper zou terugkomen na mijn aanval, dan wist ik dat Phil de snelste zou zijn in de sprint. Ik viel dus eigenlijk aan voor hem, om zeker te zijn dat de ploeg zou winnen."

   

  "Of dit nu mijn mooiste zege is? Ik heb al enkele mooie overwinningen behaald. Het WK ploegentijdrit zal ik nooit vergeten. Maar ik zal pas beseffen wat voor een mooi jaar het geweest is als ik die trui volgend jaar weer moet afgeven."

  Gilbert: "Tevreden voor Yves, maar ik was gekomen voor de trui"

  Philippe Gilbert stak zijn ontgoocheling over zijn tweede plaats niet weg. "Dit is een grote ontgoocheling, want ik was niet gekomen voor de tweede plaats", baalde een zeer eerlijke Gilbert.

   

  "Ik moet onthouden dat de trui in de ploeg komt en dat is positief. Maar ik herhaal het: dit is een grote persoonlijke ontgoocheling."

   

  Werd er in de finale overlegd met ploegmakker Yves Lampaert? "In andere koersen met een gelijkaardige situatie heb ik vaak als eerste aangevallen. Dat was vaak de slechte keuze. Ik wilde deze keer wachten, maar Lampaert vertrok en Stuyven reageerde niet. Zo is het nu eenmaal."

   

  "Ik ben tevreden voor Yves. Hij is een mooie kampioen en verdient die trui. Maar ik was gekomen voor de overwinning."

  Lampaert: "Mijn beste jaren komen nog"

  "Ik doe altijd mijn best voor de ploeg. Ik ben zeker dat mijn ploegmaats ook tevreden zijn als ik win", reageerde Yves Lampaert op de woorden van Philippe Gilbert.

   

  Lampaert trekt nu naar de Tour, waar hij in de trein van Gaviria wordt ingezet. "Ik heb al een goed jaar. Ik ben nu 27 en ik voel dat mijn beste jaren nog moeten komen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst."

  Stuyven: "Benen waren niet super"

  Jasper Stuyven moest in de finale opboksen tegen het geweld van Quick-Step Floors en moest vrede nemen met de derde stek. "Ik ben vandaag wel tevreden", vertelde de Trek-renner.

   

  "Zelfs met een superdag zou het tegen die twee jongens heel moeilijk geweest zijn. Als ik Yves zou terughalen, dan zou Phil aanvallen."

   

  "Als er eentje van hen wat minder is, dan kun je gokken door iemand terug te pakken. Maar dit waren Yves en Phil, die haal je niet zomaar terug."

   

  "Het was een lastige koers. Het was de hele dag koers en dat wou ik. Alleen jammer dat mijn benen niet super waren."