• home
 • video
 • pas verschenen

  Intussen in de VS: WK-afvaller Ciman mikt vrijschop in het hoekje

  Laurent Ciman wordt gefeliciteerd

  Ciman wordt gefeliciteerd door zijn ploegmaats.

  Laurent Ciman mag er dan niet bij zijn op de Wereldbeker in Rusland, lang heeft de verdediger daar niet over zitten kniezen. In de Amerikaanse competitie is het immers weer "business as usual".

  Laurent Ciman was de 24e man in de selectie van de Rode Duivels voor het WK 2018.

   

  Bondscoach Martinez riep de verdediger op om de voorbereiding in Tubeke en ook de aanloop in Rusland zelf mee te maken voor het geval Vincent Kompany en/of Thomas Vermaelen niet fit zouden geraken.

   

  Enkele dagen voor de WK-opener tegen Panama bleek het met de beschikbaarheid van Kompany en Vermaelen wel mee te vallen. Martinez besliste daarom om Ciman te laten terugkeren naar huis.

   

  Naar huis staat voor Ciman gelijk aan Los Angeles, waar hij dit seizoen uitkomt voor de gloednieuwe club LA FC.

   

  LA FC kreeg vannacht onze tijd Columbus Crew op bezoek. De thuisploeg verschafte zichzelf vroeg in de wedstrijd de nodige ademruimte: al na 4 minuten poeierde Laurent Ciman, voor het eerst weer in de basis, een lage vrije trap met zijn wreef in de hoek. 

  De 1-0 van Ciman:

  De goal van Ciman van dichterbij bekeken:

  Noor sluit de deur voor Columbus

  Een paar minuten later ging de 2-0 al tegen de touwen. Adama Diomande werkte beheerst een mooie assist af. De treffer van de Ivoriaanse Noor bezegelde het lot van de bezoekers. 

   

  LA FC staat dankzij deze overwinning 3e in de Western Conference. Het team telt 24 punten. Dat zijn er 5 minder dan coleiders Kansas en Dallas. LA Galaxy, het team van Zlatan Ibrahimovic en de stadsrivaal van LA FC, staat 8e met 20 punten.

  De 2-0: