• home
 • video
 • pas verschenen

  Groepswinnaar of niet? "Tegenstander kiezen is hen motiveren"

  De Rode Duivels en Engeland bikkelen donderdagavond om de groepswinst in groep G. Moeten de Belgen op de eerste plaats mikken met het verdere verloop van het WK in het achterhoofd? Het panel van Villa Sporza keek mee in de hoofden van het Belgische kamp.

  Van der Elst: "Minder reizen als tweede? Dat vind ik een argument"

  Ook in de Engelse selectie was er na de overwinning tegen Panama geen eensgezindheid: is het wel een voordeel om donderdagavond als groepswinnaar te komen uit België-Engeland?

   

  De uitkomst bepaalt wie de mogelijke opponenten in de knock-outfase worden, maar er is nog een ander argument. De nummer twee in de groep van de Belgen moet een pak minder reizen in de eindfase van het WK. Die selectie moet Moskou enkel verlaten voor een eventuele kwartfinale en moet 9 uur minder reizen dan de groepswinnaar.

   

  "Dat vind ik wel een argument", zegt Franky Van der Elst. "Het beperken van het reizen zou goed zijn. Hoe je het draait of keert, dat kruipt in de kleren."

   

  "Maar hoe doe je dat dan tegen de Engelsen", vraagt Marc Degryse zich af. "Na 70 minuten staat het 1-1. Stop je dan in de laatste 20 minuten? Dat doe je toch niet? Je zit op een WK en probeert een goeie wedstrijd te spelen. Dan denk je nog niet zo ver, lijkt me."

   

  "Houd het momentum vast, zegt de Engelse bondscoach. Dat vind ik ook belangrijk", pikt Franky Van der Elst in. "Wij moeten dat ook proberen te doen en niet te veel mensen laten rusten. Je moet rekening houden met blessures, maar je kunt ook na een uur belangrijke spelers vervangen. Ik zou toch zoveel mogelijk met je sterkste elftal beginnen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Verheyen: "Je moet altijd spelen om te winnen"

  Ook Gert Verheyen deed zijn zegje in Villa Sporza. De trainer van KV Oostende kwam even aan de lijn. Wat vindt hij over de discussie rond de groepswinst?

   

  "Als tegenstander kun je geen betere motivatie hebben dan wanneer je merkt dat de andere ploeg voor jou kiest, omdat zij denken dat jij makkelijker bent. Dat is altijd fout. Je moet spelen om te winnen", was zijn duidelijke visie.