• home
 • video
 • pas verschenen

  Fadiga over Senegal: "Mané is de technische leider, Koulibaly de échte leider"

  Khalilou Fadiga is WK-analist voor de RTBF.

  Khalilou Fadiga speelde de kwartfinale van het WK 2002 met Senegal.

  Senegal, aan zijn tweede WK-deelname toe, droomt van een WK-prestatie zoals in 2002. Toen verraste het Afrikaanse land met een kwartfinale. Khalilou Fadiga (ex-Lommel, -Club Brugge en -AA Gent) maakte toen het mooie weer. Nu is hij WK-analist voor de RTBF. Hoe schat hij het huidige Senegal in?

  De ambitie is even goed doen als in 2002, zegt Fadiga. "Ik denk dat dat het streven is van heel het volk en heel het land. Alle Senegalezen wereldwijd willen dat. Ze zouden graag hebben dat deze nieuwe generatie het even goed doet als in 2002. Ze hebben alvast alle kaarten zelf in handen."

   

  Na de zege tegen Polen gaan de Afrikanen voor 6 op 6 tegen Japan. "Senegal heeft heel veel respect voor elke tegenstander. Maar als je er de intrinsieke kwaliteit per speler bijhaalt, is Senegal het sterkere team", weet Fadiga.

  "Koulibaly is hét uithangbord van dit Senegal"

  De voormalige linksbuiten schetst de speerpunten van de nieuwe generatie: Liverpool-winger Sadio Mané en Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Genk). "Mané is de leider op technisch vlak. Maar als je het over echte leiders hebt, dan denk ik aan Kalidou Koulibaly. Hij is hét uithangbord van dit elftal. Hij is de meest constante factor van de nationale ploeg."

   

  "Sadio is qua techniek de leider, met de bal aan de voet en zijn snelheid. Hij brengt veel schade toe aan de tegenstander, hij brengt het team heel veel bij."

  "Mijn Nederlands is heel goed"

  Fadiga is blijven hangen in België, zijn zoon speelt bij Club Brugge.  Fadiga spreekt Frans in het interview, maar eindigt in vlekkeloos Nederlands. Hoe het met zijn Nederlands is? "Dat is heel goed. Ik probeer Nederlands te spreken. Het is een beetje moeilijk voor mij, dus spreek ik meer Frans dan Nederlands." Tevreden over zijn taal klopt hij zichzelf stevig op de borst.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.