Durmaz na doodsbedreigingen en racisme: "Compleet onaanvaardbaar"

  Jimmy Durmaz reageerde erg emotioneel.

  Jimmy Durmaz reageerde erg emotioneel.

  De Zweedse voetballer Jimmy Durmaz heeft doodsbedreigingen ontvangen na zijn ongelukkige invalbeurt tegen Duitsland. De middenvelder met Aramese roots kreeg ook flink wat racistische opmerkingen te verduren.

  Jimmy Durmaz maakte gisteren geen al te beste invalbeurt tegen Duitsland. Het dieptepunt van zijn wedstrijd was een overtreding op de rand van de zestien, waarna Toni Kroos diep in de extra tijd de 2-1 binnenjaste.

   

  Vrijwel meteen na die Duitse goal kwam een stroom van racistische opmerkingen op gang op de Instagram-pagina van Durmaz. De 29-jarige Zweed werd ook met de dood bedreigd. Durmaz reageerde vandaag door een statement voor te lezen en kreeg daarbij de steun van zijn ploegmaats.

   

  "Ik ben een profvoetballer, dus ik ben het gewoon om kritiek te krijgen. Maar het is compleet onaanvaardbaar om versleten te worden voor "fucking immigrant", "zelfmoordterrorist" of zelfs doodsbedreigingen te krijgen", sprak Durmaz.

   

  "Ik ben een Zweed en ik draag met trots het truitje van de nationale ploeg. Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft en zijn liefde getoond heeft. Dat betekent heel veel voor mij. Bedankt en blijf Zweden steunen."

   

  Na het statement van Durmaz schreeuwde de voltallige Zweede selectie uit volle borst: "Fuck rascime!", gevolgd door een applaus.

  Zweedse bond: "Klacht ingediend"

  Jimmy Durmaz kreeg uiteraard ook de steun van de Zweedse voetbalbond. "We hebben een klacht ingediend zodat Jimmy zich kan concentreren op het voetbal", klinkt het bij de Zweedse bond. "Zulke verwensingen kunnen we niet accepteren. Het is misselijkmakend wat Jimmy te horen kreeg.