• home
 • video
 • pas verschenen

  Dongfeng Race Team zorgt voor primeur in Volvo Ocean Race

  Carolijn Brouwer en Marie Riou zijn de eerste vrouwen die de Volvo Ocean Race winnen.

  Voor het eerst heeft een team met vrouwen de Volvo Ocean Race gewonnen. Na een maandenlange zeiltocht van 84.000 kilometer mocht het Chinese Dongfeng Race Team pronken met de eindoverwinning.

  De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd rond de wereld die om de 3 jaar georganiseerd wordt. De deelnemers leggen gedurende 8 tot 9 maanden meerdere etappes af.

   

  De elfde en laatste etappe naar Den Haag leverde nog een bijzonder spannende strijd op. Het Chinese Dongfeng Team had in de slotfase nog flink wat terrein goed te maken op Mapfre en het Nederlandse Team Brunel, maar was de concurrentie te snel af met de keuze voor een oostelijkere route.

   

  Acht maanden na hun vertrek in het Spaanse Alicante kwam het Chinese team met Charles Caudrelier, Carolijn Brouwer en Marie Riou zo met een kleine voorsprong als eerste over de finish in Den Haag. Pas de eerste etappewinst voor het Dongfeng Team, maar dankzij z'n regelmaat troefden ze ook in de eindstand de zeven andere boten af.

   

  Brouwer en Riou zijn de eerste vouwen die de Volvo Ocean Race weten te winnen. Tot deze editie mochten vrouwen enkel met een eigen boot meedoen. Dit keer waren gemengde teams toegestaan. 

  Het Dongfeng Team legde de meeste regelmaat aan de dag.