• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts komt ten val door dronken supporter: "Fantastisch publiek, maar blijf aan de kant!"

  Campenaerts is enkele dagen buiten strijd met een hersenschudding.

  Victor Campenaerts kleurde mee het BK op de weg, maar zijn wedstrijd eindigde in mineur toen hij in de slotfase ten val kwam door een onvoorzichtige toeschouwer. De renner van Lotto-Soudal houdt er een lichte hersenschudding aan over.

  Campenaerts had er al een prima week op zitten met z'n Belgische tijdrittitel afgelopen donderdag en ook op de wegrit etaleerde de renner z'n vorm. Campenaerts maakte mee oorlog vooraan en deed de kopgroep scheuren op de steentjes van de Rue de la Pépinière.

   

  Zes kilometer voor het einde kwam er een abrupt einde aan zijn BK. "Ik had goede benen vandaag, maar jammer genoeg eindigde mijn wedstrijd met een valpartij door een dronken toeschouwer op de weg", doet Campenaerts het verhaal op z'n Instagram.

   

  De Belgische tijdritkampioen gooide er meteen een oproep achteraan. "De grote publieke opkomst was fantastisch, maar blijf alsjeblieft aan de kant van de weg staan." Campenaerts houdt een lichte hersenschudding over aan z'n val, volgens Lotto-Soudal zal hij enkele dagen nodig hebben om te herstellen.

  De val van Campenaerts in de finale van het BK:

  Campenaerts roept op tot goed gedrag bij de wielerfans: