• home
 • video
 • pas verschenen

  Berdych mist Wimbledon door rugprobleem: "Alles geprobeerd"

  Tomas Berdych.

  Berdych schopte het vorig seizoen tot in de halve finales op Wimbledon.

  Tomas Berdych moet afhaken voor Wimbledon. De nummer 19 van de wereld sukkelt met zijn rug en kan er niet bij zijn in Londen. De Tsjech bereikte vorig jaar nog de halve finales op het heilige gras.

  "Volgend jaar sterker terugkeren"

  Berdych heeft al een tijdje last van rugpijn. Hij deed er alles aan om tijdig fit te raken voor Wimbledon, maar moet nu toch verstek laten gaan. "Jammer genoeg moet ik passen voor Wimbledon", staat te lezen op Twitter.

   

  "Ik heb al enkele maanden pijn aan mijn rug en we hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om weer fit te raken. Jammer genoeg is dat niet gelukt. Ik keek er erg naar uit om mee te doen op Wimbledon. Het is een toernooi waar ik heel goede herinneringen aan heb."

   

  "Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het zou niet eerlijk zijn ten opzichte van de andere deelnemers en de organisatie om niet volledig fit deel te nemen. Ik zal er alles aan doen om volgend jaar sterker terug te keren."

   

  Berdych bereikte in het verleden 1x de finale op Wimbledon. Hij verloor in 2010 kansloos van Rafael Nadal in drie sets. Ook vorig seizoen deed hij het goed op het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Berdych bereikte de halve finales en had dus een pak ATP-punten te verdedigen dit seizoen.

  Het was geen gemakkelijke beslissing, maar het zou niet eerlijk zijn ten opzichte van de andere deelnemers en de organisatie om niet volledig fit deel te nemen.

  "Heb geweldige herinneringen aan Wimbledon"