• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Baatzsch neemt afscheid van Union: "Het is een eer geweest"

  Jürgen Baatzsch.

  Jürgen Baatzsch was voorzitter van Union sinds 2013.

   Jürgen Baatzsch is niet langer de voorzitter van Union Sint-Gillis. De voormalige hoofdaandeelhouder zet een stap terug bij de club uit 1B om zich op andere projecten te focussen. Hij wordt wel erevoorzitter. "Ik zal altijd verbonden blijven met Union", zegt hij op Facebook.

  "Het is een eer om Union te hebben mogen dienen"

  Baatzsch werd in 2013 voorzitter van Union, nadat de club maar net de degradatie naar de vierde klasse had vermeden. Onder leiding van de Duitse investeerder promoveerde Union in 2015 naar de Eerste Klasse B. 

   

  Vorige maand verkocht Baatzsch zijn aandelen aan Tony Bloom. De Brit is ook eigenaar van Premier League-club Brighton & Hove Albion. Baatzsch zou de voorzitter van Union blijven, maar zet nu toch een stap opzij om zich te focussen op andere (commerciële) activiteiten.

   

  "Het is een eer om een club als Union en zijn fans te hebben mogen dienen de voorbije jaren", klinkt het in een persbericht. "Nu is de tijd gekomen om mijn verantwoordelijkheden bij de club door te geven en mij te focussen op mijn andere commerciële activiteiten."

   

  Hoofdaandeelhouder Bloom bedankte Baatzsch voor bewezen diensten en benoemde de Duitser tot erevoorzitter. "Hij heeft met grote onderscheiding zoveel voor deze club gedaan, ook in mindere periodes. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat verder zal kunnen doen in de toekomst in zijn rol van ambassadeur van onze club", aldus de Brit.

  Baatzsch heeft met grote onderscheiding zoveel voor deze club gedaan, ook in mindere periodes.

  Hoofdaandeelhouder Tony Bloom

  Baatzsch op Facebook: "Zal altijd verbonden blijven met de club"