• home
 • video
 • pas verschenen

  71% van de leden van Sporting Lissabon stemt voorzitter weg

  Bruno de Carvalho.

  Bruno de Carvalho.

  De rust keert maar niet terug bij Sporting Lissabon. Bruno de Carvalho is niet langer voorzitter van de Portugese topclub. Dat is het resultaat van een stemming op de algemene vergadering. De Carvalho lag onder vuur nadat enkele heethoofden de coach en de spelers hadden aangevallen.

  Topclub in woelige wateren

  Iets meer dan 71% van de aangesloten leden van Sporting stemde voor het aftreden van Carvalho en zijn entourage. Begin september wordt een nieuwe voorzitter verkozen. Tot dan wordt de club geleid door een tijdelijke commissie.

   

  Sporting bevindt zich al een hele tijd in woelige wateren. Triest dieptepunt waren de ernstige incidenten met supporters in mei. Een aantal heethoofden viel toen de coach en spelers aan op training om zo hun onvrede te uiten over de sportieve gang van zaken.

   

  Verschillende spelers en trainer Jorge Jesus verbraken nadien hun contract bij het team.