Ga naar de inhoud

meest recent

      "Ik zou Lukaku alleen wisselen voor Ronaldo, en dan nog..."

       zo 24 juni 2018 06:25
      "Wat Lukaku presteert, is ongelofelijk."

      Villa Sporza stond gisterenavond helemaal in het teken van de Rode Duivels. De analisten raakten niet uitgepraat over de prestaties van de Belgen. "Ik zou Lukaku op dit moment voor geen enkele andere spits inruilen, tenzij misschien voor Ronaldo."

      "Als iemand de bal kreeg op het middenveld, riep iedereen "Anoul""

      De Belgen kwamen snel op voorsprong, maar het was niet de snelste goal ooit van een Belg op een WK. Die kwam er in 1954 tegen Engeland. Het was een goal van Leopold Anoul. Jan Mulder kent hem nog.

       

      "Ik ben het zwart-witmannetje aan deze tafel. Hij was een legende in Nederland. Hij was de man van de afstandsschoten. Tot een jaar of 20 geleden riepen ze in de stadions nog telkens "Anoul, Anoul", als iemand een bal kreeg op het middenveld."

      "Een beetje arrogant om tegen Engeland te roteren"

      De Belgen kunnen alleen mathematisch nog naast de volgende ronde grijpen. Roteren tegen Engeland, of niet?

       

      "Ik zou dat nooit doen", vertelt Youri Mulder. "Je zit nu in dat ritme. Anders speel je 8 of 9 dagen niet. Ook al voelen sommige spelers misschien iets."

       

      Zijn vader geeft hem gelijk. "Dat is een lichte vorm van overmoed of arrogantie. Je moet je type-elftal houden."

       

      Moeten de reservespelers ook geen matchritme krijgen? "Die moeten maar hard trainen", pikt Youri Mulder in. "Ze moeten korte matchen spelen en geprikkeld worden."

       

      "Vroeger zaten er 2 of 3 dagen tussen, nu zijn dat 4 volle dagen. Dat moet genoeg zijn."

      "Zou Lukaku alleen wisselen voor Ronaldo"

      Ook de prestatie van Romelu Lukaku werd onder de loep genomen. "Hij speelt magistraal", vond Wesley Sonck. "Ik heb er geen andere woorden voor. Hij wordt gebruikt op zijn kwaliteiten. Hij loopt ook zo goed zonder bal. Dat is een voorbeeld voor de jeugd."

       

      Vannieuwkerke wilde dan ook graag weten of er op dit moment nog betere spitsen zijn. Zijn er vijf die beter zijn in de wereld? "Neen", vinden de Mulders.

       

      "Je kan dat allemaal niet vergelijken", vindt Sonck. "Ik zou hem alleen inwisselen voor Ronaldo. Waarom? Omdat die overal scoort. De rest maakt het gewoon niet waar. Maar wat Lukaku nu presteert, is ongelooflijk."

       

      Jan Mulder waarschuwt wel: "Als je Ronaldo in de ploeg dropt, ben je de sfeer volledig kwijt. Ik zou hem er niet inzetten. Hij speelde twee wedstrijden heel slecht."

      "Je haalt Batshuayi van het strand en hij scoort"

      Ook Michy Batshuayi werd onder de loep genomen. "Het is iemand die in en rond de 16 altijd aanwezig is. Hij heeft goeie loopacties", vertelt Wesley Sonck. "Het is een typische spits."

       

      Jan Mulder ziet in hem de ideale invaller. "Hij heeft geen ritme. Je haalt hem van het strand, je zet hem op het veld en hij scoort. Hoeveel heeft hij gespeeld?"

       

      "Hij zou ook ongelooflijk gevaarlijk zijn samen met Dries Mertens in de spits", vult Youri Mulder aan.

      "Die bal van Alderweireld trap je bij de jeugd van Ajax 1000 keer"

      De assist voor de 4-1 van Hazard was een prachtige diepe bal van Alderweireld. Wesley Sonck ziet meteen waar hij dat geleerd heeft. "Zo'n bal trap je bij de jeugd van Ajax wel 1.000 keer per jaar. Dat moet. Hoeveel zouden er dat dit op het WK kunnen? Dat is precisie."

      "Meunier is zijn plaats in de basis zeker waard"

      Na de eerste match tegen Panama klonk er nog wat kritiek op de prestatie van Thomas Meunier, maar tegen Tunesië snoerde de PSG-speler iedereen de mond. Heleen Jaques legt uit. 

       

      Youri Mulder: "Ik vond hem ook een van de besten. Het is door hem dat die eerste goals er komen." Meunier en Carrasco malen ook het meeste kilometers. "Ze leveren ongelooflijk werk."

      "De Bruyne en Witsel zijn perfect complementair"

      Zo werden de 5 Belgische goals in het buitenland becommentarieerd:

      De match tussen België en Tunesië werd ook in het buitenland gesmaakt. Hieronder ziet u in een korte compilatie hoe internationale zenders de doelpunten beschreven.