• home
 • video
 • pas verschenen

  Tunesische bondscoach: "We werden belachelijk gemaakt"

  Tunesië verloor van Engeland en van België.

  Nabil Maaloul ligt eruit met Tunesië na 2 nederlagen.

  Tunesië moet na de 5-2-nederlaag tegen België zo goed als zeker na de eerste ronde naar huis. Een bittere pil voor bondscoach Nabil Maaloul: "Wij willen ons bij de talrijke Tunesische fans in het stadion verontschuldigen."

  Maaloul gaf op de persconferentie na de match zijn versie fan de feiten, waarbij hij de nadruk legde op de sterkte van de Belgen: "Zoals we verwacht hadden, werd het een heel erg moeilijke wedstrijd. Vanaf de loting wisten we dat België een heel lastige tegenstander zou zijn. De Belgen zijn superieur."

   

  "Wij houden eraan om onze excuses aan te bieden aan de talrijke fans in het stadion. We hebben ons best gedaan en proberen ons te verbeteren in de toekomst. In de match tegen Panama zetten we dat recht."

   

  Tunesië werd niet geholpen door de snelle 1-0 vanaf de stip. "Ik heb de fout nog niet op videobeelden gezien, maar als de VAR zegt dat het fout is, is het voor mij oké. En zelfs als de penalty niet toegekend was, had het Belgische team nog veel meer kunnen scoren. Gelukkig speelde onze doelman heel erg goed."

   

  Maaloul reageerde op de perskritiek: "In onze eerste match tegen Engeland verweet men ons van het accent te veel op de verdediging te leggen en niet genoeg aan te vallen. We hebben vandaag geprobeerd om aan te vallen, dus ik begrijp niet goed dat er nu gezegd wordt dat we niet goed verdedigd hebben."

   

  "Onze tegenstanders heten wel Hazard en Lukaku. We werden onder druk gezet, leden daardoor balverlies en zo gaven we kansen weg. 

  Nabil Maaloul kan niet tevreden zijn over de 5-2-nederlaag.

  Nabil Maaloul had redenen genoeg om zich druk te maken langs de zijlijn.

  "De 5-2 is ridicuul, het balbezit niet"

  De Noord-Afrikanen waren een speelbal in de klauwen van de Duivels. Maaloul gebruikte harde woorden: "We werden belachelijk gemaakt gezien de fysionomie van de wedstrijd en de score. Een 5-2-pandoering krijgen is ridicuul. Maar we werden niet belachelijk gemaakt als je naar het balbezit (52/48 voor België, red) en het aantal kansen kijkt. Atletisch gezien konden we evenwel niet volgen. Het mentale speelt ook een rol: we kregen een snelle penalty tegen, 2 verdedigers vielen uit en die 3-1 op slag van rust was een ferme tik.  Dat speelde zeker een rol."

  Nog een waterkansje op 1 Arabische ploeg in 1/8e finales

  Tunesië was nog de enige Arabische hoop op een ticket voor de 1/8e finales, maar na de 0 op 6 tegen Engeland en België is die tot een waterkansje herleid. Eerder zagen ook al Saudi-Arabië, Egypte en Marokko hun kwalificatiekansen op de tweede ronde in rook opgaan. Enkel in een onwaarschijnlijk scenario (Panama en België winnen van Engeland en Tunesië klopt Panama, waarbij het doelsaldo ook nog moet meezitten, red) kan nog 1 van de 4 Arabische landen op deze Wereldbeker doorstoten. Jammer met het oog op Qatar 2022, het eerste WK op Arabische bodem.