• home
 • video
 • pas verschenen

  Southgate biedt media excuses aan: "Wens niemand scheldpartij op sociale media toe"

  " "

  Gareth Southgate had zich kritisch uitgelaten over een foto met een opstelling.

  Zo saai het bij de Belgen is, zo is er altijd wel wat te beleven bij de Engelsen. Na een "uitgelekte opstelling" door een fotograaf liet bondscoach Gareth Southgate zich kritisch uit over de Britse media, maar een dag later bood hij zijn verontschuldigingen aan.

  Een verslaggever had donderdag een foto gemaakt van een notitieblok van assistent-coach Steve Holland. Daarop leek een mogelijke opstelling van Engeland, dat morgen tegen Panama speelt, te staan. Nadat de Britse media de foto gepubliceerd hadden, ontstond er nogal wat commotie in en rond de Engelse ploeg. 

   

  Ook Southgate liet zich kritisch uit. Volgens de coach werd het tijd dat de Britse media een beslissing namen. "Gaan ze het team hier helpen of niet?", vroeg hij zich af.

   

  Britse verslaggevers werden onder meer voor "verraders" uitgescholden op de sociale media. Vandaag reageerde Southgate daarom veel milder. "Ik voel me daar medeverantwoordelijk voor. Daar verontschuldig ik me voor. Ik wens dat niemand toe, want ik weet uit eigen ervaring hoe dat voelt."

   

  "We moeten er nu ook geen drama van maken. Het was ook geen opstelling. Ik verwacht echt niet dat de media ons werk hier ondersteunen. Ik besef wel dat ze willen wat wij succesvol zijn."