• home
 • video
 • pas verschenen

  Servische coach woedend: "Ref moet veroordeeld worden in Den Haag"

  Mladen Krstajic.

  Volgens Krstajic had Servië een penalty moeten krijgen.

  Mladen Krstajic, de bondscoach van Servië, is nog steeds razend op scheidsrechter Felix Brych. Die gaf de Serviërs geen penalty tegen Zwitserland. "Ik zou hem naar het tribunaal in Den Haag sturen", deed hij een beladen uitspraak.

  Servië gaf tegen Zwitserland in de tweede helft een 1-0-voorsprong uit handen. Volgens de Servische bondscoach werd zijn team benadeeld door de Duitse scheidsrechter Felix Brych. Mitrovic werd in de zestien door de twee Zwitsers in de sandwich genomen, maar de bal ging niet op de stip.

   

  "Wij zijn bestolen", was hij een dag na de wedstrijd nog steeds boos. "Ik zou de scheidsrechter geen gele of rode kaart geven, maar ik zou hem naar Den Haag sturen. Daar kunnen ze hem veroordelen, zoals hij dat met ons gedaan heeft."

   

  Krstajic refereerde daarmee naar het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag dat zich jarenlang heeft gebogen over oorlogsmisdaden begaan tijdens de Joegoslavische burgeroorlogen van de jaren '90. Servië loopt sowieso niet erg hoog op met Duitsland, dat in 1991 als allereerste land de onafhankelijkheid van Kroatië en Slovenië erkende.

   

  Op Instagram had de coach eerder al zijn beklag gedaan. "Helaas lijkt het alsof de Serviërs veroordeeld zijn tot een selectieve gerechtigheid, eerst in Den Haag, nu in het voetbal met steun van de VAR".

  Eerder was er al opschudding over het gebaar waarmee de Zwitserse spelers hun goal vierden. Xhaka en Shaqiri hebben allebei Albanees-Kosovaarse roots, terwijl Servië al jarenlang de aartsrivaal is van Kosovo. Na hun doelpunt maakten ze het "Doppeladler"-gebaar. Daarmee verwezen ze naar de dubbelkoppige adelaar uit de Albanese vlag.