• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville etaleert z'n topvorm in Rally van Ieper

  Neuville blijft in de winning mood (archieffoto)

  Thierry Neuville (Hyundai) heeft voor het eerst in z'n carière de Rally van Ieper gewonnen, de zesde van negen wedstrijden die meetellen voor het BK rally. Vincent Verschueren (Skoda Fabia) werd tweede, Kris Princen (Skoda Fabia) eindigde derde.

  Twee weken geleden was Neuville nog de beste in de WK-rally van Sardinië, nadat hij eerder dit seizoen ook al triomfeerde in Zweden en Portugal. Nu schitterde de WK-leider dus ook in eigen land. 

   

  Neuville, met copiloot Nicolas Gilsoul, kwam vrijdagavond aan de leiding in de Rally van Ieper en stond die niet meer af. Vincent Verschueren bood vandaag wel nog stevig weerwerk. De Belgische kampioen won 3 ritten en  verkleinde de kloof op Neuville zo nog tot 21,7 seconden.

   

  Verschueren hield in een spannend duel wel Kris Princen af en eindigde als tweede. In de BK-tussenstand vergroot hij zo zijn voorsprong op Princen. Voor Neuville was het zijn tweede zege in België. In 2014 was hij al eens de beste in de East Belgian Rally.

  Neuville beleefde een topweekend in Ieper: