• home
 • video
 • pas verschenen

  Mauresmo neemt over van Yannick Noah bij Franse Daviscup-ploeg

  Na tien jaar als kapitein van de Franse Daviscup-ploeg houdt Yannick Noah het voor bekeken. Amélie Mauresmo, tweevoudig grandslamwinnares, neemt over. Zo staat er voor het eerst in Frankrijk een vrouw aan het roer bij de mannen. Julien Benneteau gaat dan weer aan de slag bij de Fed Cup-ploeg.

  Verspreid over drie periodes was Yannick Noah tien jaar kapitein van de Daviscup-ploeg. De flamboyante ex-tennisser, de laatste Franse winnaar van Roland Garros, loodste zijn spelers naar drie eindzeges in de Davis Cup in 1991, 1996 en 2017, toen het België klopte in de finale.

   

  Na dit seizoen verlaat Noah de Fed Cup-ploeg, maar de Franse tennisbond heeft al een opvolger klaarstaan. Amélie Mauresmo, van 2012 tot 2016 aan het hoofd van de Fed Cup-ploeg, neemt over. Voor de ex-nummer 1 van de wereld wordt het niet haar eerste opdracht bij de mannen. Ze stond ook al twee jaar aan de zijde van Andy Murray.

   

  Julien Benneteau, die na de US Open in september een punt heeft gezet achter zijn spelerscarrière, krijgt de Fed Cup-ploeg onder zijn hoede.